Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Két animációs sorozat folytatását támogatja az NFI

2022. június 30. - dotandline

Az NFI Döntőbizottsága két animációs sorozat gyártását támogatja: egy kamaszoknak szóló sci-fi animációt, illetve a Városi legendák sorozat folytatását.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) 2020 januárja óta nyújt támogatást a televíziós és streaming bemutatásra készülő alkotásokra pályázati úton. A teljes magyar mozgóképszakma összehangolt tevékenységéért felelős szervezet elkötelezett abban, hogy a mozifilmek mellett tartalmas, kulturális értéket teremtő és a nézők számára különleges élményt nyújtó televíziós alkotások is készüljenek. A Döntőbizottság öt dokumentum mellett és két animációs alkotás gyártására szavazott meg támogatást.

varosi_legendak_1.jpg

Glaser Kati: Városi legendák

A Magyar Mozgókép Díjjal kitüntetett Glaser Katalin Városi legendák című animációs sorozatának első évadjaiban megismerhettük az ikrekről szóló közhelyeket, az érrendszert, vagy éppen a nemezelés technikáját, most pedig készül a folytatás. A Nemzeti Filmintézet 31,5 millió forint támogatást szavazott meg az animációs sorozat harmadik évadának gyártására, amely ezúttal is a szájról szájra terjedő legendákat örökíti meg.

A kiskamaszoknak szóló tudományos-fantasztikus animációs filmsorozat, a Budapest Spaceport harmadik-negyedik részének elkészültét 19,6 millió forinttal támogatja a Filmintézet. A Mészöly Ágnes által írt és Bálint Szilárd által rendezett alkotás egy fiatal lányról szól, aki apja akarata ellenére belevág az űrhajós kiképzésbe. Berta kalandjai során új barátokat szerez, embereket és öntudatra ébredt robotokat egyaránt.

budapest_spaceport_2.jpg

Budapest Spaceport

Forrás: NFI

süti beállítások módosítása