Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

MOME Anim oktatók adnak visszajelzést a munkáidra

2021. november 03. - dotandline

Megfordult a fejedben, hogy a MOME animáció szakára jelentkezz a jövőben, esetleg felvételiztél már korábban? Itt a lehetőség, hogy visszajelzést kapj a munkáidra közvetlenül az animáció szak oktatóitól! Jelentkezz az offline (november 5.) VAGY online (november 10.) nyilvános portfolio review-ra a megadott linkeken.

Az online beszélgetés lehetőségét a szervezők elsősorban azoknak szeretnék fenntartani, akik nem Budapesten élnek, vagy más okból nem lehetséges számukra a személyes jelenlét, ezért azt kérik, hogy a fővárosban élő jelentkezők az offline programra regisztráljanak.

Pendriveon vagy mappában magaddal hozott, illetve online megosztott munkáidat itt megmutathatod az animációs tanároknak és kikérheted a véleményüket.

A munkáidat a 10 perces időkeretet figyelembe véve válogasd, hogy legyen elég idő hasznos visszajelzéseket adni. A tanárokkal való beszélgetés előtt vagy után jelenlegi hallgatókat kérdezhetsz az egyetemi életről, feladatokról, vagy épp a saját felkészülésükről és felvételijükről!

A program mindkét képzési szint (MA és BA) iránt érdeklődőknek, teljesen kezdőknek és 16 éven felüli középiskolásoknak is nyitott. A magas várható létszám miatt az offline portfolio review-n maszk használatát kérik.

A november 5-ei offline eseményre itt, a november 10-ei online eseményre pedig itt tudsz jelentkezni. Facebook esemény itt.

mome_portfolio_review.jpg

GYAKORI KÉRDÉSEK

Milyen formában tudom megmutatni majd a munkáimat? Előre fel kell töltsek anyagokat?

Nem, nem kell előre feltöltened semmit. Az offline portfolio review-n digitális munkáidat USB-vel csatlakoztatható külső adathordozón tudod megmutatni. Az egyetem által biztosított laptopokra ezeket nem másolhatod fel, tehát ügyelj a fájlok méretére. Egyszerűen megnyitható, kisméretű képfájlokat, és kisméretű, külső hordozóról is akadás nélkül lejátszható mov. vagy mp4. formátumú fájlokat érdemes hoznod. Elhozhatod a mappádat, sketchbookodat, rajzaidat. (Ha egyszerűbb, ezeket is befotózhatod vagy beszkennelheted inkább.) Az online portfolio review esetében a zoom screen sharing opcióját használhatod munkáid bemutatásához. Zoom linket a regisztrációt visszaigazoló e-mailben küldenek.

Mire számítsak, prezentálnom kell majd a munkáimat?

Nem, nem kell külön prezentációval készülnöd, 10 percbe ez amúgy sem férne bele. Mutasd be pár munkádat, és erre visszajelzést adnak. Érdemes ebből a szempontból is előre átválogatnod a bemutatásra szánt munkáidat, hogy legyen idő a visszajelzésekre.

Budapestiként vagy agglomerációban élőként jelentkezhetek az online portfolio review-ra?

Nem, az online alkalmat kifejezetten a fővárostól távolabb élő és tanuló jelentkezőknek szervezik, és ezeket a helyeket nekik szeretnék fenntartani. 

Nincs még túl sok munkám, soha nem animáltam, nincs kész portfólióm, részt vehetek?

Igen, akár pár rajzzal, vagy egy félig telerajzolt sketchbookal is érdemes lehet jelentkezni, hiszen ez nem felvételi vagy vizsga, itt a tanároktól is teljesen kötetlenül kaphatsz visszajelzést. A 10 perces konzultációd előtt és után jelenlegi és volt hallgatókkal is tudsz beszélgetni, tőlük is kaphatsz hasznos tippeket, kérdezheted őket a tapasztalataikról.

Nincs még mozgóképes munkám, így is érdemes részt vennem?

Igen.

Középiskolás vagyok, még nem felvételizhetek az idén, így is jöhetek?

Igen, 16 éven felüli középiskolás jelentkezőket várnak.

Már voltam korábban felvételizni, elhozhatom az akkori portfóliómat?

Igen.

Hány tanár fogja véleményezni a munkáimat?

Véletlenszerűen fognak beosztani az 5 résztvevő tanár valamelyikéhez.

MA-ra felvételizek, jöhetek?

Igen, más egyetemekről vagy szakokról is várják a MOME animáció MA képzése iránt érdeklődőket. A beosztásnál jelezd, hogy kifejezetten ez a képzési szint érdekel.

Nem tudok részt venni a programon, hol találkozhatok legközelebb a szak oktatóival és hallgatóival?

November 26-án a nyílt napon vár minden érdeklődőt az egyetem. További részletek a nyílt napról honlapon.

Forrás: MOME

süti beállítások módosítása