Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Magyar animációsok is kiállnak az LMBTQI közösségért

2021. június 23. - dotandline

Harmadik alkalommal állt össze független magyar animációs alkotók csoportja egy számukra fontos ügyért. Legelőször 2020 novemberben nyilvánították ki szolidaritásukat a lengyel nőkért, majd az örökbefogadást sokak számára ellehetetlenítő alkotmánymódosítással kapcsolatos ellenérzéseiket fejezték ki.

A Magyar Animációsok Közösségi Célokért csoport harmadik közös filmjét hívta életre a június 15-én megszavazott homofób módosításokkal kiegészített pedofil bűnelkövetőkkel szembeni törvény. A csoport tagjait felháborítja a melegek és a pedofilok összemosására tett módosítás. Filmjük elkészítésével szeretnék kifejezni támogatásukat az LMBTQI közösség tagjai számára, akiket ez a törvény alaptalanul megbélyegez, így kirekeszt a társadalomból.

magyar_animaciosok.png

Meggyőződésük, hogy a fiatalok védelmének egyik alapköve a tájékozottság. A 18 éven aluli gyerekek teljeskörű felvilágosítása egy biztonságos környezetben létfontosságú. Az LMBTQI fiatalok között sokkal nagyobb az öngyilkossági kísérletek száma. A pozitív médiareprezentáció és a példaképek fontosak az LMBTQI fiatalok mentális egészségének megőrzése érdekében. A megfelelő felvilágosítás, valamint a közösség támogatása életeket menthet. A film 18 alkotó, köztük Ászity Boglárka, Gyulai Panni, Debreczeni Zsuzsanna, Pittmann Kornél, Mészáros Bori, Pálos Emma, Szűcs Bertalan, Csánki Zsófia, Mess Zsanett, Eckensberger Lili, Bacsa Noémi, Királyházi Dénes, Hollós Kata, Szakály Réka Anna és Bella Tamara közös munkája.

süti beállítások módosítása