Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Jön a harmadik Kuflik-film

2021. június 09. - dotandline

Az idei nyár tele lesz mókával: augusztus 12-én érkezik a nagysikerű Kuflik folytatása, A kuflik és az Akármi mozifilm. Az egész estés rajzfilm ezúttal is KEDD Animációs Stúdió gyártásában, Dániel András könyvsorozata alapján készült. 

A Kuflik az elmúlt évtized egyik legsikeresebb magyar gyerekfilm-sorozatából készült mozi franchise. A történetek főszereplője hét abszurd, de nagyon szerethető figura, a kuflik: Zödön a legzöldebb, Pofánka a legpirosabb, Titusz a legsárgább, Hilda a leglilább, Valér a legkékebb, Bélabá a legbarnább, Fityirc meg a legszürkébb, mert… hát, mert annak is lennie kell valakinek! Mindegyikük külön egyéniség, akikkel a gyerekek könnyedén azonosulni tudnak. A legszívesebben lustálkodnak vagy játszanak, de határtalan kíváncsiságuk miatt még gyakoribb, hogy különös kalandokba keverednek az elhagyatott réten, ahol sok más, furcsa lénnyel együtt élnek.  

A kuflik fantáziavilágában a legképtelenebbnek tűnő dolgok is megtörténhetnek. A sorozat abszurd humorával és szokatlan képi világával minden korosztálynak szórakozást nyújt, de esszenciáját a gyerekek értik igazán. Dániel András könyvsorozata alapján eddig két mozifilm született: az Egy kupac kufli és a Mi újság, kuflik?, a harmadik, A kuflik és az Akármi pedig augusztus 12-től látható a mozikban.

a_kuflik_es_az_akarmi_vandorkaktusz.jpg

A kuflik és az Akármi

Az új rajzfilmben nem semmi akármik történnek a hét kis kedvenccel: Zödön elvarázsolt foltját keresi, Valér megpróbál eltévedni, Hilda végtelen hosszú sál kötésébe kezd, Fityirc és Titusz egy különleges kiállításra keverednek, Bélabá világkörüli útjáról mesél, Pofánka pedig majdnem végleg elkavarodik az időben.

A harmadik Kuflik mozifilmből azt is megtudhatjuk, miért bánjunk csínján a szőrbogyókkal, mit tegyünk, ha elfurcsul az árnyékunk, hogyan néz ki egy vadonatúj évszak, mire használható az odavissza-gumó, és legfőképpen, hogy mi is az az Akármi!

Zödön, Pofánka, Titusz, Hilda, Valér, Bélabá és Fityirc több új szereplővel is megismerkednek, mint a titokzatos Mamóka, az ormányos flömd, aki megtanítja, milyen az a szökdelős-elkapdosós, Szamóca anyóka, akinek a boltjában fel-alá rohangálnak a holmik, és Vándorkaktusz, a csavargó, aki messzi földről érkezik az elhagyatott rétre.

Az új Kuflik moziban semmi sem az, mint aminek elsőre látszik (vagy épp nem látszik) és a nézőre bízza a döntést, mibe mit képzel bele. Érdemes hát készülni a mozik nyitására, mert – ahogyan arra a film szlogenje is utal – ebből még bármi lehet!

Az első két részhez hasonlóan az A kuflik és az Akármi epizódjai a Dargay Attila-díjas Jurik Kristóf rendezésében elevenednek meg, míg a rétlakók most is Scherer Péter Karinthy-díjas színművész hangján ontják magukból a poénokat.  A rajzfilm producere az Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza, gyártója és forgalmazója pedig a KEDD Animációs Stúdió. A KEDD stúdió az animációs szakma egyik legfontosabb hazai műhelye, amely immár 18 éve a minőségi, értékorientált gyerektartalmak létrehozásának és terjesztésének elkötelezett képviselője.

 Forrás: KEDD

süti beállítások módosítása