Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Olaszországban díjazták a Városi legendákat

2020. december 21. - Herczeg Zsófi

Glaser Kati immár két évados Városi legendák szériájának egyik epizódját díjazták az olasz Cartoons on the Bay fesztiválon.

Nemrég írtuk, hogy felkerült a netre Glaser Kati szédületes Városi legendák című sorozatának teljes második évada, melyben a feje tetejére áll minden: az érrendszerből kötőfonal lesz, a gesztenyefákból agyafúrt zsiványok, a könnyből tenger, és még a hisztimegmaradás törvényét is megismerhetjük. A Kecskemétfilm gyártásában készült sorozat a legkülönbözőbb emberekről és dolgokról szól, mókás szokásokról, szerencséről, csodákról és tragédiákról, és keveredik bennük a valóság és a képzelet. A sorozatban a címhez híven urbán legendákat vesznek elő, kicsit megcsavarják őket, majd eszelősen felgyorsítva fogyaszthatjuk.

Ám a Városi legendák fesztiválkörútja nem állt le, az egyes epizódok továbbra is szerepelnek filmfesztiválok versenyprogramjában. Legutóbb az olaszországi Cartoons on the Bay fesztiválon volt látható, ahol a nemzetközi zsűri Az emberi test című résznek adta a Pulcinella díjat a 7-11 éves korosztálynak szóló tv-sorozatok kategóriájában. Az idén online megrendezett fesztivál zsűrije kiemelte az epizód újszerűségét, eredetiségét és innovativitását.

glaser_kati_x_az_emberi_test_2.jpg

Glaser Kati: Városi legendák - Az emberi test

Az emberi test című epizódnak nem ez az első elismerése: tavaly az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál gyerekfilmes versenyszekciójának zsűrijétől és az argentin Anima fesztivál tévéfilmes zsűrijétől kapott különdíjat, a 14. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon pedig a legjobb forgatókönyvnek járó elismerésben részesült.

Az 1996-ban alapított fesztivál mára az animációs szakma egyik kiemelkedő eseményévé vált, ahol évente több mint 500 animáció szerepel közel 50 országból. A Cartoons on the Bay célja, hogy az animáció legújabb trendjeit bemutató tévés és cross-média alkotásokat vonultassa fel. Öt éve egyébként szintén a Kecskemétfilm gyártásában készült Cigánymeséket díjazták, méghozzá duplán.

A Városi legendák díjazott epizódját és a további 12 részt alább tudjátok megnézni.

Forrás: Kecskemétfilm, MTI

süti beállítások módosítása