Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Gyerek- és ifjúsági filmes pitchfórum a Cinemirán

2020. augusztus 26. - dotandline

Van ötleted gyerekfilmre vagy épp fiataloknak szóló tv-sorozaton agyalsz? Jelentkezz az Első Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórumra, ahol szakmai zsűri fogja értékelni a filmtervedet, a legjobbak pedig pénzdíjat nyernek! Animációs projektek előnyben!

A Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál 2020. őszén első alkalommal rendezi meg a Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórumot azzal a céllal, hogy a hazai forgatókönyvírók, írók és kreatív gondolkodók lehetőséget kapjanak a fiatal közönség számára írt film- és sorozatterveik bemutatására, illetve hogy terveikhez találjanak rendezőket, producereket, szakmai partnereket.

a_kockasfulu_nyul_x_robotnyul_01.jpg

Bakos Barbara: A kockásfülű nyúl - Robotnyúl

A pitchfórumra élőszereplős vagy animációs egész estés filmterveket, illetve élőszereplős vagy animációs sorozatterveket várnak. Animációs projektek előnyben! A rendezvényen szakmai zsűri értékeli a pályamunkákat. A legsikeresebb forgatókönyvterveket a zsűri és a közönség is díjazza.

A beérkezett pályázatok közül várhatóan 5 filmtervet és 5 sorozattervet választanak ki. Mindenkinek 5 perce lesz arra, hogy meggyőzze a filmes szakemberekből és gyerekekből álló zsűrit, valamint a közönséget a filmtervéről. A legjobb filmterv vagy sorozatötlet 300,000 forintos díjat nyer.

Jelentkezés:

  • max. 3 oldal terjedelmű szinopszis word vagy PDF formátumban
  • fő karakterek leírása
  • vizuális koncepció (moodboard) jpg vagy PDF formátumban
  • írói CV (ha nincs, akkor motivációs levél) word vagy PDF formátumba
  • nyilatkozat arról, hogy a pályamunka az alkotó saját szerzői műve és nem sérti más szerzői jogát

A pályázati anyagot email csatolmányként kell elküldeni a gyerekfilmpitch@gmail.com címre.

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, telefonszámát és e-mail-címét, valamint nyilatkozatát, hogy pályamunkája saját szerzői műve, nem sérti más szerzői jogát. A pitchfórumon való részvételre a projekt írója pályázhat. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. A pályázatra történő nevezés ingyenes.

Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2020. szeptember 10. éjfél

A pályázatokat 2020. szeptember 15-ig bírálják el, az eredményről minden pályázót értesítenek.

süti beállítások módosítása