Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Animációs, grafikai és zenei nyári táborok Budaörsön

2020. május 21. - dotandline

A budaörsi BABtér, azaz a Budaörsi Animációs és Kreatív Tér ismét meghirdeti a népszerű nyári napközis táborait, amire már elindult a jelentkezés. Idén az animáció mellett grafikai és zenei csoportok is indulnak a 7–15 éves korosztály számára. A tábori gyerekek a BABtér 300 négyzetméterét használhatják ki, a belső udvaron pedig a gyerekekkel játékos kiegészítő foglalkozásokat tartanak. Pihenésként a Primanima fesztivál legjobb gyerekfilmjeit vetítik le délutánonként.

A nyári táborok a BABtér kreatív heti foglalkozásaiból, a Primanima Animációs Játszóházból, valamint a grafikai és zenei szakköreiből nőtték ki magukat. A szervezők és a gyakorlott művészpedagógusok célja, hogy a tábor során a gyerekek el tudjanak merülni az egyhetes intenzív alkotómunkában, megéljék a kreatív tevékenységek örömét.

babter_tabor.jpg

Animációkészítés a BABtérben

ANIMÁCIÓS NAPKÖZIS TÁBOR

A BABtér animációs-rajzfilmes művészeti tábora töretlenül népszerű! Az egyhetes napközis tábor során a gyerekek a legkülönfélébb animációs formákat, a báb-, gyurma-, legó-, papírkivágásos és digitális animációt trükkjeit tanulják majd meg. Otthonos hangulatú termekben animációs jeleneteket készíthetnek, és megrendezhetik első animációs kisfilmjüket is. A pedagógusok segítenek abban, hogy megtanulják kreatívan használni a digitális eszközöket, miközben egyidejűleg visszavezetik őket a hagyományos anyagok szeretete és használata felé is. Az eszközök ugyanakkor mindvégig a háttérben maradnak, mert a főszerep a gyerekeké, akit a foglalkozás során bátorságot kaphatnak kreatív képességeik kibontakoztatásához. A utolsó nap délutánján a gyerekeknek és szüleiknek levetítik a táborban készült filmeket.

A táborok június 22-től augusztus 21-ig várják a 8 és 14 év közötti gyerekeket. A tábor vezetői: Patrovits Tamás, Vezsenyi Tamás, Módy Luca, Somorjai-Pálvölgyi Nóra és Miklós Ádám. További részletek a BABtér oldalán olvashatók.

GRAFIKAI-FESTÉSZETI NAPKÖZIS TÁBOR

A grafikai eszközökkel (Présgép, rézkarcnyomó, festészeti eszközök) gazdagon felszerelt stúdió kreatív alkotótábora szintén hétfőtől péntekig várja a gyerekeket. Az élményalapú napközis táborban illusztrációkészítéssel, sokszorosított grafikával és digitális képek is készítésével foglalkoznak majd a gyerekek, akik számos kreatív, gyakorlati képzőművészeti ismeretet szerezhetnek. A résztvevők láthatják a hagyományos technikákat ugyanúgy, mint a legismertebb digitális képkészítési módszereket.

A hetente induló táborok június 29-től augusztus 21-ig várják a 7-14 éves gyerekeket, a táborvezető Patrovits Tamás, animációsfilm-rendező, grafikusművész, az oktatók pedig Somorjai-Pálvölgyi Nóra és Miklós Ádám. Részletek itt.

babter_tabor_2.jpg

Zenei foglalkozás a BABtérben

ZENEI NAPKÖZIS TÁBOR

A napközis zenei tábor résztvevői elkezdhetnek tanulni a különböző hangszereken (gitár, basszusgitár, dob, elektromos dob, zongora, szintetizátor, ukulele, baglama, ütőgardon és más különleges húros és ütős hangszerek), megismerkedhetnek különböző felvételi dj és stúdiótechnikákkal és az együtt zenélés alapjait, illetve a saját zenei ötletek otthoni megvalósításának fortélyait sajátíthatják el. A táborban lehetőség lesz hangeffektek készítésére is, azaz a gyerekek megtanulhatják azt is, hogy mi szükséges egy némafilm hangosításához. Mindez a BABtér különleges, zenei stúdiójában zajlik, a végeredmény pedig olyan hangfelvétel, amit a tábor végén a gyerekek elvihetnek és szabadon felhasználhatnak. A tábor Kovács Gergő zenész vezetésével, együttműködve más zenészekkel és további oktatókkal személyre szabott módszerekkel zajlik.

A június 29. és július 10. között zajló két táborhoz teljesen kezdőként is lehet csatlakozni, de természetesen azok jelentkezését is szívesen várjuk, akik már rendelkeznek zenei- vagy hangszeres előképzettséggel. Részletek a BABtér oldalán.

süti beállítások módosítása