Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

A Stuttgarti Animációs Filmfesztivál várja a nevezéseket

2018. november 21. - Kalocsay Gergely

Jövőre 26. alkalommal rendezik meg az egyik legjelentősebb európai animációs filmfesztivál Stuttgartban. December elsejéig lehet nevezni friss animációs filmekkel.

Az 1982-ben alapított fesztivál azzal emelkedik ki a világ egyéb animációs eseményei közül, hogy a mozgóképen túl igyekszik bemutatni a vizuális művészetek, az építészet, a képzőművészet, a design, a zene és a játék egymásra gyakorolt hatásait, platformot teremtve a rendezők, filmelőállítók és forgalmazók számára, hogy filmjeiket a közönség és a szakma megismerhesse. A 2019. április 30. és május 5. között zajló mustrára az alábbi kategóriákban lehet jelentkezni, 2017. október 1-ét követően gyártott filmekkel:

  • rövid animációs film
  • vizsgafilm / diplomafilm
  • gyerekeknek szóló rövid animációs film
  • egész estés animációs film

Jelentkezési határidő: 2018. december 1. 

A nevezéssel kapcsolatos részletes információk a fesztivál honlapján olvashatók.

180914-trickfilmfestival-call-for-entries-1920x1080.jpg

A fesztivál keretein belül kerül sor az Animation Production Days két napos rendezvényére, amely értékes szakmai kapcsolatépítés lehetőségét kínálja a szakma képviselőinek. Szinte minden évben van magyar résztvevője is a fesztiválnak, 2012-ben például a magyar animáció és a 40 éves Kecskemétfilm Stúdió előtt tisztelegtek retrospektív vetítésekkel, tavaly Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget című filmje és Tóth Roland Istók című animációja kerül versenybe. A jövő évi filmfesztiválról természetesen a Dot & Line sem hiányozhat.

süti beállítások módosítása