Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Bucsi Réka és a Pindúr Pandúrok

2018. november 13. - Herczeg Zsófi

November 18-án lesz 20 éve, hogy először adásba került a tengerentúlon Craig McCracken Pindúr Pandúrok című sorozata, amely szerencsére a mi gyerekkorunkból sem maradt ki, hiszen a hazai tévé is műsorra tűzte. Imádtuk a sodró és látványos akciójeleneteket, a sziporkázó humort (a magyar fordítás is remek lett), de leginkább azt, hogy a rengeteg, fiú nézőre szabott, gyerekeknek szóló animációs akciósorozat között végre felbukkant egy olyan is, melynek főszereplői lányok voltak, és nyíltan hirdette nemcsak a testvéri összetartást, hanem azt is, hogy a lányok is lehetnek szuperhősök. Szóval szuper példa volt nekünk, akik a 90-es években voltunk gyerekek.

bucsi_reka_x_pindur_pandurok.png

Puszedli, Sziporka és Csuporka Bucsi Réka stílusában

A 20 éves jubileum alkalmára a Cartoon Network felkért néhány női alkotót a világ minden tájáról, hogy 7-7 másodpercet készítsenek a közel egyperces szpotba, mindenki a saját stílusában tisztelegve a sorozat előtt. A hat alkotó (megjelenés sorrendjében) Delfina Perez Adan (Argentína), Dahee Jeong (Észak-Korea), Bucsi Réka (Magyarország), Xiya Lan (Kína), valamint a Chromosphere stúdió (Egyesült Királyság) két tagja, Jasmin Lai és Marlène Beaube voltak. A jubileumi szpot ún. exquisite corpse technikával készült, vagyis az alkotók a munkafolyamat során nem látták egymás szekvenciáit, ők is csak most nézhették meg teljes egészében, amikor a rajongók is. A szpothoz minden alkotó írt egy treatment-et, majd megrajzolták a szekvenciáik utolsó képkockáját és továbbadták az utánuk következőnek, aztán elkezdték a saját részüket gyártani. A zenét a Midnight Riot duó, vagyis Emily Kopp és Justin Beckler szerezte a kisfilmhez.

Megkérdeztük Rékát is a munkáról: "Miután megkerestek a Cartoon Network-től, egy teljes napot csak Pindúr Pandúrokat néztem. A régi epizódok közelebb állnak a szívemhez, jó volt látni újra a lányokat. Megtiszteltetésnek éreztem és izgalmas volt legalább egy picit részt venni a sorozat történetében. Élveztem az animálást, jó volt ilyen dinamikus mozgásban gondolkodni, illetve teljesen szabad kezet kaptunk a koncepcióhoz is." Réka szekvenciája 0:24-0:31 között látható!

süti beállítások módosítása