Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

9 új animációs film és sorozat készülhet

2018. június 14. - dotandline

A Médiatanács 60,6 millió forinttal járul hozzá három egyedi animációs film, valamint hat sorozatepizód elkészítéséhez a Magyar Média Mecenatúra Program idei Macskássy Gyula-pályázatának első fordulójában.

Zefír és Rebeka történetével folytatódik a Cigánymesék című sorozat Szoboszlay Eszter rendezésében, a Kecskemétfilm gyártásában.

Egerszegi Krisztina és Kárpáti Rudolf után a Polgár-lányok első gyerekkori sikereit mutatja be B. Nagy Ervin Cserebogarak című szériájának legújabb epizódja.

Gyulai Líviusz új részt készíthet az Egy jenki Artúr király udvarában című időutazós meséhez, mely Mark Twain azonos című regényén alapszik.

A második résszel folytatódhat Pál Balázs bájos és jókedvű tehénlányról szóló Lilly csodálatos világa című animációs sorozata, melynek címe A hős városi hajós.

Szintén elkészülhet a második epizódja Bálint Szilárd Budapest Spaceport című szériájának, melynek főhőse Berta, egy fiatal, magának való lány, aki elvarázsolja a budapesti űrkikötő robotjait, és az apai tiltás ellenére űrhajós lesz.

Benkovits Bálint Marci kertje címmel készít új sorozatot, mely a kertészkedés népszerűsítését tűzte ki célul a 6 és 12 év közötti gyerekek számára.

rebak_tamas_x_szokesi_sebesseg.png

Rebák Tamás: Szökési sebesség

Egy idegen bolygón, egy rejtélyes fenevad elől menekülve kell elérnie egy asztronautának az űrsiklót Rebák Tamás Szökési sebesség című alkotásban, mely a Budapesti Metropolitan Egyetemen készül.

Pataki Szandra és Kemény Zsuzsanna Attitűd című egyedi filmjének főhőse az egyre inkább széthulló életével próbál meg együtt élni úgy, hogy körülötte a tárgyak valóban kettéhasadnak és eltűnnek.

Az elválásról és egy új élet felépítéséről készít filmet Rofusz Kinga Otthon címmel.

Forrás: NMHH

süti beállítások módosítása