Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Újabb részekkel bővülnek a magyar animációs sorozatok

2018. április 13. - dotandline

Négy animációs sorozat folytatását, valamint egy egészestés animációs tévéfilm elkészülését támogatja összesen 191,9 millió forinttal a Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében a Dargay Attila-pályázaton.

11 részel folytatódik Glaser Kati sorozata, a Városi legendák második évada (az első évadról korábban itt írtunk). Újabb 10 résszel bővülhet a Székelyudvarhelyről pályázó Fazakas Szabolcs az ember, a természet és a természetfeletti hatalmak kapcsolatáról és a székelység mondavilágáról szóló Székelyföldi Legendárium című szériája. Gurmai Beáta és Nyikos László a legkisebbeknek szóló Borka és a varázsruha nyolc új részét készítheti el, továbbá 9 epizóddal folytatódhat a Lázár Ervin mesevilágát adaptáló Bab Berci kalandjai is Kovács Márton rendezésében.

bab_berci_kalandjai_poszter.jpg

Kovács Márton: Bab Berci kalandjai

Egészestés animációs tévéfilmet készíthet Klingl Béla a 3D-s, papírkivágásos technikát használó Boxi című, a Médiatanács által korábban már támogatott animációs sorozatából, amely egy papírfiú és kartonkutyája kalandjait meséli el. 

Ezen kívül a Médiatanács az idei Egri Lajos-pályázat keretéből nyolc forgatókönyvtervet és egy filmterv-fejlesztést is támogat összesen 10,6 millió forinttal, melyek közt található Tamás Zsuzsa A macskakirálylány című gyermekkönyvéből készülő félórás animációs filmsorozatának forgatókönyve is, mely a CUB Animation Stúdióban fog készülni.

Forrás: NMHH

süti beállítások módosítása