Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Jelentkezz a Filmtett Workshop animációs csapatába

2018. március 07. - dotandline

A Filmtett Egyesület meghirdeti a 17. Filmtett Workshop első pályázati felhívását, melyben a forgatókönyvíró-rendezői csoporton kívül animációs rendezői és animátor / animációs mozdulattervező csoportba lehet jelentkezni. A workshop helyszíne a Marosvásárhelyhez közeli Nyárádszentlászló, időpontja 2018. július 30. – augusztus 10. Az alsó és felső korhatár 18, illetve 35 év. A tábori részvétel pályázathoz kötött. Az idei tábor témája/vezérmotívuma a testvér.

Mit kell beküldeni a jelentkezőknek?

Animációs rendezői csoport

 • a pályázó szakmai önéletrajzát, benne kötelezően a következő személyes adatokkal: teljes név, lakcím, telefonszám, emailcím, születési dátum,
 • korábbi filmes munkáit, grafikai terveit vagy tanulmányrajzait, ha vannak (fájlküldővel, valamilyen videómegosztóra feltöltött film linkjével),
 • a megadott témára írt forgatókönyvet és látványtervet,
 • a pályázó motivációs levelét.

A képtervező- és animációs szoftverek ismerete előny, de nem szükséges feltétel.

Animátor / animációs mozdulattervező csoport

 • a pályázó szakmai önéletrajzát, benne kötelezően a következő személyes adatokkal: teljes név, lakcím, telefonszám, emailcím, születési dátum;
 • korábbi filmes munkáit, grafikai terveit vagy tanulmányrajzait, ha vannak (fájlküldővel, valamilyen videómegosztóra feltöltött film linkjével),
 • a pályázó motivációs levelét.

Aki az animátori csoportba jelentkezők közül a megadott témára írt (a testvér témáját tartalmazó) forgatókönyvet és látványtervet is küld, esélyt kaphat arra, hogy a május eleji forgatókönyfejlesztő hétvégén, kivételes esetben meghívást kapjon. Képtervező- és animációs szoftverek ismerete előny, de nem szükséges feltétel.

Az animátornak együtt kell dolgoznia az animációs rendező csoport egyik rendezőjével. Az animátor az animációs film színésze, aki személyiséggel, belső ritmussal, lélekkel tölti meg az animációs film (általában) rajzolt szereplőit. Feladata részben színészi, részben számítógépes, mivel a kivitelezés során valószínűsíthetően 2D-s számítógépes szoftvereket használ. A csoportmunkában különleges jelentőséget kapnak a mozdulattervezési szabályok, stílusok megismerésére, valamint a ritmusérzék kifejlesztésére irányuló feladatok.

További részletek a Filmtett Workshop oldalán.

A fejlesztőhétvége

A legjobb rendezői és animációs pályázatok beküldője filmtervfejlesztő hétvégére mehet a budaörsi BABtérbe, ahol május 3. és 5. között fejleszthetik tovább a beküldött projektjeiket. A fejlesztés során eldől, melyik 4 élőszereplős filmterv foroghat le a táborban, és várhatóan kialakulnak a tábor animációs rendező és animátor párosai. A képzés ingyenes, mentorai:

 • Kerékgyártó Yvonne forgatókönyvíró, filmrendező, a filmalap 2016-os Inkubátor Programjának egyik mentora,
 • Szabó Iván forgatókönyvíró, egyetemi adjunktus
 • Köbli Norbert forgatókönyvíró,
 • Patrovits Tamás animációsfilm-rendező, tanár, a Primanima fesztiváligazgatója.

Hova kell küldeni a pályázati anyagot?

A pályázatokat a tabor@filmtett.ro címre várják március 30-ig. Eredményhirdetés április 14-én lesz. Pályázati díj nincs, a nyári tábor részvételi díja 37 000 forint vagy 490 lej, a résztvevő lakhelyének megfelelően. Ez a 11 napi szállás és étkezés, valamint a technikabérlés és a gyártás költségeit fedezi, ugyanakkor kb. 0,2–1%-a egy kisjátékfilm valós forgatási költségeinek.

A bejegyzés trackback címe:

https://dotandline.blog.hu/api/trackback/id/tr3113721192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása