Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Animációs infóvideó-sorozat indult az Indexen

2016. szeptember 26. - Herczeg Zsófi

A napokban indult az Index és a Concorde közös projektje, a Miértország, mely egy infóvideó-sorozat a gazdaság különféle kérdéseiről és mellyel kéthetente csütörtökönként lehet találkozni a neten.

miertorszag2.jpg

Az öt, egyenként kb. 3 perces részből álló sorozat mindegyike animációs kisfilm. Ha az előzetesből jól veszem ki, lesz stop motion, digitális papírkivágásos technikával és krétaanimációval készült, hagyományos 2D és videójátékra emlékeztető darab is. A szériát Pálfi Szabolcs rendezte (akiről épp a napokban írtunk új sorozata kapcsán), többek közt a MET-en tanult Burján Gergő animálta, a szöveget és a koncepciót Szentkirályi Balázs, az Index újságírója találta ki, a narrátor pedig Fekete Ernő színész. 

A szeptember 22-ei első részből kiderül, hogy miért nem nyomtathatnak több pénzt, a második október 6-án érkezik, ebben arról lesz szó, hogy miért nem élünk úgy, mint a nyugatiak. A harmadik rész október 20-án jelenik meg és a bankok szerepével foglalkozik, a november 3-ai negyedik kisfilm pedig azt a kérdést járja körül, hogy szükség van-e spekulánsokra, illetve kik is ők egyáltalán. Az utolsó epizóddal november 17-én lehet találkozni, ebből pedig az derül majd ki, hogy a legokosabb, ha az állam takarékos, amikor bővül a gazdaság, de bőkezű, ha rosszul mennek a dolgok. Néha pedig nagyon is jó döntés az eladósodás.

Az első rész itt, a további négy filmből előzetes az Index oldalán látható. 

UPDATE A második részből kiderül, hogy miért nem keresünk annyit, mint a nyugatiak.

süti beállítások módosítása