Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Január 18-ig lehet nevezni a 2. Magyar Filmhétre

2015. december 23. - dotandline

A Magyar Filmakadémia a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával 2016. március 1. és 6. között rendezi meg a 2. Magyar Filmhetet.

A Magyar Filmhét célja, hogy a nagyközönség és a filmszakma képviselői megismerhessék a 2015-ben bemutatott nagyjátékfilmeket, TV-játékfilmeket, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket, ismeretterjesztő filmeket és animációkat.

A filmalkotásokat a filmelőállítók vagy a filmalkotók 2016. január 18-ig regisztrálhatják és nevezhetik. A hivatalos versenylistát 2016. február 1-én hirdetik ki, díjátadó március 6-án lesz.

A szervezők hat kategóriában várják filmelőállítók vagy a filmes alkotók nevezéseit a 2. Magyar Filmhétre. Regisztrálhatók azok a nagyjátékfilmek, televíziós játékfilmek, dokumentumfilmek, ismeretterjesztő filmek, maximum 30 perces kisjátékfilmek és animációs filmek, melyek 2015. január 1. és 2015. december 31. között kerültek moziforgalmazásba vagy televíziós sugárzásba, vagy nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy versenyen kívül szerepeltek.

Az 1. Magyar Filmhétre nevezett nagyjátékfilmek automatikusan részt vesznek a Magyar Filmdíjakért folyó versenyben. A Magyar Filmhét nevezési szabályzata, beleértve a moziforgalmazás, a televíziós sugárzás, valamint a fesztiválszereplések listáját, itt található.

Az animációs filmekre az alábbiak vonatkoznak:

2015. január 1. és 2015. december 31. között moziforgalmazásba, televíziós sugárzásba került vagy kerülő, nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy versenyen kívül szerepelt, vagy magyar film és mozgóképoktatással foglalkozó felsőoktatási intézményben vizsgafilmként készült filmalkotás. 

A Magyar Filmhét hivatalos moziforgalmazásnak tekinti animációs film esetében, ha a filmalkotás 2015. január 1. és 2015. december 31. között Magyarországon moziforgalmazásba került vagy kerül (forgalmazói szándéknyilatkozattal rendelkezik).

A televíziós sugárzásra és a fesztiválszereplésre vonatkozó csatornák, illetve fesztiválok listája a honlapon olvasható.

Több filmalkotással is lehet nevezni a 2. Magyar Filmhétre. Minden nevezendő filmalkotást külön adatlapon kell regisztrálni. A filmeket nevezni 2016. január 18-ig lehet a www.magyarfilmakademia.hu/filmhet2016 címen.

A nevezés akkor teljes, ha az adatlap véglegesítése után az alkotók a nevezett filmalkotásokból 5 DVD-t, illetve a vetítésre vonatkozó beleegyezési nyilatkozatot is eljuttatják a Magyar Filmakadémia irodájába (1145 Budapest, Róna utca 174., 5-ös szoba, illetve a Filmhét postafakk a főportán).

A Filmhéttel kapcsolatos esetleges kérdéseket a filmhet@magyarfilmakademia.hu e-mail címre várják a szervezők.

A nevezett filmek számától függően a Magyar Filmakadémia által kiválasztott maximum 5 fős előzsűri állítja össze a hivatalos versenyprogramot. A versenyprogramba került filmek listáját 2016. február 1-jén hirdetik ki.

A díjakat az akadémia tagjai ítélik oda titkos szavazással. A díjátadó március 6-án lesz.

Forrás: Magyar Filmakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://dotandline.blog.hu/api/trackback/id/tr818193928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása