Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

MET animációk az Átrium Film-Színházban

2015. szeptember 28. - dotandline

met_animascope2.jpg

ANIMASCOPE 2!

Időpont: 2015. szeptember 30. 18.30
Helyszín: Átrium Film-Színház, 1024 Budapest, Margit krt. 55.

Színes vetítési programmal, kiállítással és informatív szakmai beszélgetéssel várjuk az animációs műfaj iránt érdeklődő közönséget immár hagyományos kora őszi mustránkon.

Az elmúlt tanév diplomafilmjeiből és évközi gyakorlataiból válogatott anyag a szakma és a társintézmények számára is betekintést kínál az ötödik tanévét megkezdő animációs képzés munkájába. A rendezvény alkalmat teremt a fiatal tehetségek bemutatkozására, a műhely szellemiségének, szándékainak közvetítésére, valamint reprezentálja azt a törekvést is, amely a klasszikus és kortárs technológia konstruktív kapcsolatában, kreatív újragondolásában képzeli el a műfaj jövőjét.

A rendezvényt és a kiállítást Kepes András, a MET Művészeti Tanácsának (korábban BKF Művészeti Tanács) Elnöke és Varsányi Ferenc animációsfilm-rendező nyitja meg, 18.30-kor az Átrium Film-Színház előcsarnokában.
A szakmai beszélgetést Molnár Judit Anna, a film.hu szerkesztője vezeti.

Az idei Animascope örömteli aktualitása az Animáció mesterszak indulása, s az, hogy a Főiskola szeptembertől nevet váltott, és Budapesti Metropolitan Főiskolaként működik tovább. A Főiskola huszadik művészeti szakja a Mozgóképművész mesterszak animáció specializációját váltja fel az egyetemi szintű animációs tervezőművész-képzésben.

Forrás: BKF

süti beállítások módosítása