Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Share Point // ANIMÁCIÓÓÓ

2015. március 24. - dotandline

anim_ci_est_bkf.jpgHány ezer fázisrajzból áll egy néhány perces animációs rövidfilm? Hogyan kel életre egy jeti vagy egy borókagally a képernyőn vagy a filmvásznon? Hány különböző rajzolt karakter szükséges egy jó mobiljátékhoz? Mi a különbség a valós idő és filmidő között? Mi inspirálta a 2014-es év legjobb hat klipje közé választott, több tízezres nézettségű RE videó alkotóját? Hogyan segíti egy hangdesigner a filmrendező munkáját? Mindez - sok más kulisszatitkon kívül - kiderül a Share Point ANIMÁCIÓÓÓ c. részéből. Sőt! Még egy gyorstalpaló zörejórán is részt vehetünk, ahol megtudhatjuk, milyen kardinális szerepe lehet egy-egy hangeffektnek.

A vetítésekkel, kerekasztal-beszélgetéssel és egy rövid, Szigetvári Andrea által tartott "hangtan órával" kísért esten bemutatkoznak a Y-generáció kiemelkedő animációs filmrendezői, akik fiatal koruk ellenére már komoly nemzetközi sikereket értek el és egyéni stílust képviselnek. A Share Point a Budapesti Kommunikációs Főiskola 2013 tavaszán indult eseménysorozata, melynek egyes tematikus alkalmain a különböző szakok oktatói, hallgatói és az adott területen dolgozó meghívott előadók, valamint a téma iránt érdeklődő közönség találkozhat egymással informális közegben. Az egyes estéken a közönség olyan aktuális projekteket ismerhet meg, amelyek a design, a művészetek és a kreatív ipar több területéhez is kapcsolódnak lehetőséget adva a BKF jelenlegi és egykori hallgatóinak bemutatkozására. A Trafó smART!-sorozatának keretében megrendezett ANIMÁCIÓÓÓ esten ezúttal az animált mozgóképek kerülnek fókuszba megmutatva e sokszínű filmkészítési technikában rejlő lehetőségek széles spektrumát.

Az eseményen a BKF Animáció alapképzésén valamint a BKF Mozgóképművész mesterszak animáció specializációján tanuló illetve végzett hallgatók munkái láthatók.

A különféle tárgyak, rajzok, virtuálisan létrehozott terek, formák és karakterek megelevenedéséből születő képkocka-sorozatokat ma már egyaránt használják termékek reklámkampányaiban, könyvek, tévésorozatok vagy színházi produkciók trailereiben, továbbá koncertek háttérvetítéseihez és mobiltelefonos játékok, alkalmazások, videoklipek és rövidfilmek vizuális kivitelezésére is. A valós térben mozgatott bábok és rajzok, a számítógépes programokkal kreált fantázialények, különféle virtuális ábrázoló eszközök, hang- és térhatás effektek összjátékának segítségével sajátos univerzumokat teremtenek az egyedi megrendelések függvényében.

Moderátor: Kiss Bea, rádiós újságíró

Alkotók: Ászity Boglárka, Bárczy Örs, Bérces Máté, Bodoki Halmen Zsolt, Dell'edera Dávid, Hegedűs Orsolya, Kolop Anita, Kovács Eszter, Kováts Jázon, Mészáros Borbála, Németh Balázs, Ottlik Anna, Rádóczy Zsuzsanna, Rödönyi Csilla, Simon Balázs, Tóth Benjámin

Szakvezető: M. Tóth Éva

Külön köszönet: Kiss Melinda, Szigetvári Andrea, Zsömbör Krisztina

Forrás: Trafó

Időpont: 2015. április 15. 19:00
Helyszín: Trafóklub (Trafó pince)
Jegyár: 500 ft // BKF-es diákigazolvánnyal 300 ft

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/1626371577593751/

Vetített filmek:

Ottlik Anna: Kiút
Kolop Anita: ILL-BREEDING
Mészáros Borbála: The Last Yeti
Németh Balázs: Momentum
Simon Balázs - Nils Frahm: Re
Rödönyi Csilla, Bárczy Örs, Németh Balázs, alkalmazott animációs alkotások
Simon Balázs, Kovács Eszter, Dell’Edera Dávid: Juniper Twig
Rádóczy Zsuzsanna: Dialóg
Rádóczy Zsuzsanna, Mészáros Borbála, Ászity Boglárka: Design hét promo
Hegedűs Orsolya: Zaj (hangdesign: Hegedűs Orsolya /Kováts Jázon)
Tóth Benjámin: END (hangdesign: Bérces Máté)
Kolop Anita: Önportré (hangdesign: Bodoki Halmen Zsolt)

A bejegyzés trackback címe:

https://dotandline.blog.hu/api/trackback/id/tr957296471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása