Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Nevezd a filmed az 5. SZAFT-ra!

2017. május 31. - dotandline

Idén ötödszörre rendezik meg a Szabad Animációs Filmkészítők Találkozóját, azaz a SZAFT-ot, melyre független, professzionális háttér nélkül dolgozó, underground filmkészítők munkáit várják. Ha amatőr, vagy kezdő animációs alkotó vagy, aki ezen a pályán képzeli el a jövőjét, szeretnél belecsöppenni az animációs szcénába és megmutatni magad és filmed a szakmának, akkor mindenképp kiváló lehetőség ez a minifesztivál! 

szaft_header.jpg

Az 5. SZAFT-ra három kategóriában lehet jelentkezni:

  • workshopon készült filmek,
  • középfokú animációs képzésen résztvevők (műhely)munkái,
  • amatőr filmkészítők munkái

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és a Helpi Ifjúsági Iroda és Fejlesztő Műhely közös szervezésében megvalósuló mustrára 2017. június 11-ig lehet filmeket nevezni.

Sem tartalmi, sem időbeli megkötés nincs. A fenti kategóriákba bármilyen technikával készült animációs alkotást lehet nevezni. Azonban vallási, nemi és etnikai megkülönböztetésre, illetve erőszakos cselekedetre buzdító filmet a rendezvényen nem vetítenek.

A nevezett alkotásokat háromtagú szakmai zsűri bírálja, az általuk legjobbnak ítélt három film díjazásban részesül:  

  1. díj: 100.000 Ft
  2. díj: 75.000 Ft
  3. díj: 50.000 Ft

Az 5. SZAFT-on különdíjat is osztanak: a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) is kiválaszt egy alkotás, melynek rendezője részt vehet a METU animációs felvételi előkészítőjén.

A fesztivál szakmai támogatója a Daazo rövidfilmes portál, ahol a filmnevezés is zajlik. A regisztrációhoz ezen a linken töltheted fel a filmed, a feltöltésnél add meg a munkád adatait (stáblista, szinopszis, készítés ideje), majd küldd el a linket a neveddel együtt a szaftfesztival@gmail.com email címre!

A fesztivál ideje alatt a filmekre a közönség is szavazhat a Daazo oldalán. A legnépszerűbb alkotás az oldal által felajánlott ajándékcsomagot kapja.

Az 5. SZAFT időpontja: június 22-24.

Helyszín: Hírös Város Turisztikai Központ, Kecskemét

süti beállítások módosítása