Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Nézd meg a Városi legendák összes részét!

2017. március 29. - Herczeg Zsófi

Épphogy csak elkezdte leadni a tévé, máris felkerült netre Glaser Kati szuper sorozata, a Városi legendák! Másfél hónapja áradoztunk róla, hogy a sorozat történeteinek abszurdsága és szatirikussága, valamint a nagyon jól eltalált szinkronhangok narrációja mellett a széria grafikai stílusa és lendülete teszi egyedülállóvá a Városi legendákat, melyben éppen a digitális papírkivágásos forma, és az ebből adódó kollázsszerűség erősít rá a humorra. 

varosi_legendak_szeged.jpg

Glaser Kati: Városi legendák – Szeged (A képen Glaser Kati mint az epizód narrátora)

A városi legendák a legkülönbözőbb emberekről és dolgokról szólhatnak: szokásokról, szerencséről, csodákról és tragédiákról. Az azonban közös bennük, hogy a mesék, a valóság és a képzelet keverékei. Óriási lendülettel és abszurd humorral pörög minden rész, mindez nagyon jól eltalált narrátorok hangjain és nagyon egyedi és kedves látványvilággal. Ezek a városi legendák olyan derűsek és képtelenek, hogy nagyon jól elmulattatják a gyerekeket, de a felnőttek sem maradnak hoppon, bőven akad számukra is élvezni való minden részben.

Az alábbi lejátszási listán mind a 13 epizód megtekinthető, ráadásul angol felirattal. De vigyázat, lehet, hogy csupán csak 3 perces részek, viszont nagyon gyorsak, nagyon pörögnek bennük az események és a szövegek, amire időt kell hagyni feldolgozni, így nem javasolt egyszerre megnézni az összes részt, különben Városi legendák-túltengést kap az ember!

süti beállítások módosítása