Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

A Laika legújabb animációja az ősi Japánban játszódik

2015. december 11. - dotandline

Az angol Aardman stúdió mellett a másik legjobb stop motion animációkat gyártó cég az amerikai Laika stúdió, melynek a Coraline és a titkos ajtó, a ParaNorman és a Doboztrollok után a negyedik játékfilmje lesz a Kubo and the Two Strings.

A történet az ősi Japánban játszódik, ahol egy okos és jólelkű fiatal fiú, Kubo is él az anyjával. A csöndes fiú meséléssel töltött mindennapjait egy véletlenül megidézett szellem dúlja fel, aki egy régi bosszút szeretne újraéleszteni, ez pedig óriási pusztítást indít el. Kubonak az istenek és a szörnyek haragja elől is menekülnie kell, szembe kell néznie a bosszúszomjas Holdkirállyal és a gonosz ikernővérekkel, közben pedig meg kell oldania apja, a valaha élt legnagyobb szamurájharcos eltűnésének rejtélyét. Ebben segítségére lesz két teremtmény és egy mágikus hangszer, egy samiszen (három húros lant) is.

A film szinkronhangjai közt ott lesz Matthew McConaughey, Charlize Theron, Ralph Fiennes, Rooney Mara és George Takei is, akit leginkább a Star Trek sorozat Hikaru Sulu kapitányaként ismerhetnek.

A Kubo and the Two Strings-et 2016 augusztusában mutatják be a tengerentúlon. Itthoni bemutatót még nem tudni, de a stúdió előző három filmjét a UIP Duna forgalmazta, reméljük ezt a filmet is elhozzák nekünk a magyar mozikban!

kubo_and_the_two_strings2.jpg

süti beállítások módosítása