Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Az animációs szakma krémje a Cartoon Movie-n láthatja Gauder Áron új filmjét

2023. február 28. - dotandline

Március elején Bordeaux-ban premier előtt nézhetik meg az animációs szakmabeliek a Kojot négy lelke című animációt a 25. Cartoon Movie-n, Gauder Áront pedig az Év európai rendezőjének is jelölték a franciaországi eseményen.

Március 7. és 9. között, a franciaországi Bordeaux-ban rendezik meg a 25. Cartoon Movie-t, mely az európai Media Program által támogatott pitch- és koprodukciós fórum egész estés animációs filmek számára. Az 1999-ben alapított Cartoon Movie célja, hogy összehozza a fejlesztés vagy gyártás alatt álló egész estés animációs filmek alkotóik befektetőkkel, forgalmazókkal, és más producerekkel.

Az idei eseményre 58, különböző fejlesztési fázisban lévő és különböző célcsoportú egész estés projektet válogattak be. Köztük van Gauder Áron új filmje, a Kojot négy lelke, mely az "In Sneak Preview" kategóriában szerepel, vagyis a jelenlévő szakemberek megnézhetik a 104 perces filmet, ez a lehetőség pedig elősegítheti a film szélesebb körű nemzetközi forgalmazását.

kojot_negy_lelke_x_cartoon_movie.jpg

Kojot négy lelke 

A klímaválság kérdéseit feszegető, különleges látványvilágú indián történetben az olajvezetékek lefektetése miatt kerül szembe egymással egy nagyvállalat és az őslakosok. Az otthonunkért tüntető közösség felidézi az indiánok mágikus teremtéstörténetét, amely Kojot kalandjain keresztül hozza közel a nézőhöz az indián bölcsességet és megmutatja, hogy a múlt tapasztalataira hallgatva könnyebb a jövőt jó irányba formálni.

A projekt nem először szerepel a Cartoon Movie-n, 2018-ban még Minden a rokonom munkacímen vett részt a fórumon (érdekesség, hogy a szintén márciusban mozikba kerülő Műanyag égbolttal együtt).

A Kojot négy lelke vetítésén kívül Gauder Áront az Év európai rendezőjének is jelölték az idei Cartoon Movie-n, ahol elismert európai animációs filmrendezőkkel (a francia A kis Nicolas alkotói, Amandine Fredon és Benjamin Massoubre, a holland Mascha Halberstad és a Nayola című portugál film alkotója, José Miguel Ribeiro) együtt verseng a díjért. A díjat az animáció területén nyújtott magas színvonalú munkájukért és az animációs filmiparra gyakorolt hatásukért ítélik oda.

Kojot négy lelkét 2023. március 16-tól vetítik a magyar mozikban a Cinemon Entertainment gyártásában és a Vertigo Média forgalmazásában.

Forrás: Cartoon Media

süti beállítások módosítása