Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Tanulj filmzene-készítést Alpár Balázzsal a KAFF-on

2021. július 31. - dotandline

A 15. KAFF-on Alpár Balázs (Egy kupac kufli, Matches, Cserebogarak) tart filmzene-tudatosság workshopot filmkészítőknek és zeneszerzőknek. Jelentkezési határidő augusztus 2. éjfél!

A játékos, interaktív zenei foglalkozás célja, hogy segítse a filmkészítők zenei és hangi koncepcióinak tudatosabb kialakítását, bemutassa a zenei karakterfejlesztés lehetőségeit, a filmzene rejtett funkcióit és a rendező és zeneszerző közti kommunikáció eszköztárát.

A workshop nem igényel zenei előképzettséget, a résztvevőknek elég magukkal hozni a kreativitásukat, a gyermeki énjük játékosságát, hogy megismerjék a hangi világ történetmesélő képességeit. A résztvevőknek lehetősége nyílik konzultálni egy-egy készülőben lévő filmjük hangi és zenei világáról.

A program a Kommunikáció és kreativitás az alkalmazott zenében című előadással indul, majd interaktív workshop következik, ami magába foglal többek között villámelemzéseket, hangkoncepció-alkotást, a zenei műfajok megismerését, ritmikai játékokat, végül mentorálással zárul.

alpar_balazs.jpg

Alpár Balázs

A workshop szakmai vezetője Alpár Balázs zeneszerző, oktató, az Európai Filmakadémia tagja, a KEDD Animációs Stúdió állandó zeneszerzője és sound designere, valamint a Pannónia Stúdióban működő Médiazene.hu produkciós és oktatási műhely vezetője. Az elmúlt időszakban olyan produkciókhoz írt zenét, mint a 2017-es Európai Filmdíjra jelölt Ultra, az AMC Networks JimJam tévécsatornája, az Egy kupac kufli és a Cserebogarak sorozatok, a WWF Magyarországnak készült imázsfilm, a Paper World és a 2021-es Oscar-kvalifikált Matches.

A foglalkozás időtartama 2 x 3 óra:

  1. bevezető előadás (Kommunikáció és kreativitás az alkalmazott zenében)
  2. interaktív feladatok - hangok és loop-ok megszólaltatása egyszerű eszközökkel (pl body percussion), csoport-játékokkal káosz és rendszer felfedezése a hangzó világban, áttetszőség és fókusz kialakítása, hang-reakciók képi ingerekre: színek, formák, vizuális koncepciók, személyiségjegyek átfordítása a zene nyelvére, történetfejlesztés zene alapján és fordítva
  3. konzultációs lehetőség filmkészítőknek készülő projektek zenéjéről

Jelentkezési határidő: augusztus 2. éjfél

  • e-mail: kaff.hungary@gmail.com
  • tárgy: név + filmzene workshop

A jelentkezésnél az alábbi információkat küldd el nekünk:

  • név
  • fő filmes szakterület (rendező, vágó, forgatókönyvíró, látványtervező, sound designer, stb)
  • email cím
  • portfólió/weblap linkje
  • konzultációra szánt aktuális filmprojekt linkje

Forrás: KAFF

süti beállítások módosítása