Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Animációs kritikaíró verseny KAFF-filmekről

2019. május 29. - dotandline

Közös kritikaíró pályázatot hirdet 30 év alatti fiatalok részére a Dot & Line és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál.

Idén tizennegyedik alkalommal rendezik meg a legnagyobb és legrégebbi hazai animációs fesztivált, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált, mely története során kiegészült az Európai Játékfilm és Tv-Film Fesztivállal, ahol a legfrissebb európai alkotásokból látható sokszínű merítés.

Az animációs filmekről való diskurzus fellendítését segítve kritikaíró versenyt hirdetünk a Kecskeméti Animációs Filmfesztivállal közösen, melyen 30 év alatti magyar fiatalok vehetnek részt. Az írásokat a KAFF magyar versenyprogramjának rövid- és diákfilmjeiről, valamint sorozatepizódjairól várjuk, emellett lehet írni az Európai Játékfilm és Tv-Film fesztivál sorozatairól és speciáljairól is. A választható filmcímek ezen és ezen a linken érhetők el, megtekintőt biztosítunk hozzájuk. 

toth_luca_x_liderc_ur.png

Tóth Luca: Lidérc úr

A beérkezett írásműveket a Dot & Line által felkért szakemberek bírálják el, és a közlésre alkalmasnak talált szövegeket megjelentetjük a Dot & Line, valamint a KAFF oldalán.

A versenyen díjakat is osztunk: az első három helyezett 150.000, 100.000, illetve 50.000 forintos pénzjutalomban részesül és meghívást kap a fesztivál június 22-ei díjátadójára.

A kritikaíró verseny zsűritagjai:

  • Herczeg Zsófi, a Dot & Line alapító-szerkesztője, a Friss Hús Budapest animációs program koordinátora
  • Kránicz Bence, a Filmvilág, a Prizma és a 24.hu filmkritikusa, a Filmvilág képregényrovatának szerkesztője
  • Soós Tamás, a VOX, a Filmvilág, a Filmtett, a Recorder és a Revizor filmkritikusa

Az írások terjedelme 2000-4500 karakter. Egy pályázó több kritikát is küldhet, de ez önmagában nem jelent kedvezőbb elbírálást.

Beküldési határidő: 2019. június 12.

Jelentkezni a kaff.hungary@gmail.com e-mail címen lehet megjelölve, hogy mely alkotás(ok)ról küldjünk megtekintőt. A kész pályaműveket ugyanerre a címre várjuk.

süti beállítások módosítása