Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

A tévében mutatkozik be Szeiler Péter animációs kalandsorozata, a Hajótöröttek

2018. december 07. - dotandline

December 8-tól látható az M2 műsorán Szeiler Péter és Fritz Zoltán gyerekeknek szóló animációs sorozata, a Hajótöröttek.

December 8-tól minden szombaton és vasárnap levetítenek egy újabb részt a Hajótöröttek című sorozatból, melynek első, tizenhárom részes évada nemrég készült el. A Hajótöröttek egy gyerekeknek szóló tudományos-ismeretterjesztő animációs filmsorozat egy nagyapa és unokája kalandjairól, akik a történet kezdetén hajótörést szenvednek és egy lakatlan szigeten kell boldogulniuk. Hőseink tudományos és túlélési ismereteiket használják fel, hogy megbírkózzanak a sziget állította kihívásokkal. Már a történet elején melléjük szegődik egy foltos hátú tapír, aki ügyefogyott, de nagyon szerethető kis állat. Azonban ellenségük is akad, Kronosz, a varánusz, aki a hegymélyi barlangok lakója, egy cseppet sem örül érkezésüknek. Nem csak a természettel és az óriásgyíkkal, hanem sokszor önmagukkal is meg kell küzdeniük. A kissé szórakozott nagypapa komolyságot és felelősséget tanul, és az eleinte komisz és szófogadatlan Kolos is egyre érettebb és együttműködőbb lesz.

szeiler_peter_hajotorottek_3.jpg

A sorozat forgatókönyvét Szeiler Péter rendező írta, az animációs rendező Fritz Zoltán, a zeneszerző Szőke Barna, a széria látványtervét pedig a MOME Animon végzett Bakos Barbara (Kék őzekHölgy hosszú hajjal) készítette. A szereplők hangjait olyan színészek kölcsönzik, mint Szersén Gyula (nagypapa), Straub Martin (Kolos), Rába Roland (Varánusz) és Hajagos Mihály (Tapír).

A Hajótöröttek pilot epizódja 2014-ben kapottt támogatást a Médiatanács Macskássy Gyula-pályázatán, majd a további 12 rész a Dargay Attila-pályázaton nyert összeggel valósulhatott meg. Ezen kívül az akkor még fejlesztés alatt álló széria tavaly májusban nyert pénzdíjat a Visegrádi Animációs Fórumon (most már CEE Animációs Fórum), ahol a tévésorozatoknak járó fődíjat hozta el. A sorozat gyártója a Filmfabriq, producerei Osváth Gábor és Csornay Péter.

Az első két rész az M2-n látható december 8-án és 9-én (szombaton és vasárnap) 13.15-től, a következő két epizód december 15-én és 16-án (szintén szombaton és vasárnap) 13.15-től, a további részek pedig a következő hétvégeken lesznek műsoron ugyanebben az időben. Online ezen a linken lehet majd nézni.

süti beállítások módosítása