Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

És téged mi idegesít a moziban?

2017. augusztus 08. - Herczeg Zsófi

Ha már szó volt a MOME diákok által készített cuki cicás függöny- és illemfilmről, ne hagyjuk ki a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválra készült promót sem, ami szintén a mozizás alatti idegesítő tevékenységekre reflektál.

A Zsigmond Vilmos Filmfesztivált idén először rendezték meg, amihez a szervezők felkértek két ex-METU-s diákot, Molnár Luca Annát és Verhóczki Ádámot, hogy készítsenek hozzá egy rövid szpotot, amit a vetített filmek előtt adnának le. A promófilmről Molnár Luca Anna mesélt: "Elég hirtelen jött a fesztivál ötlete, az arculatra nem nagyon volt idejük, így gyorsan kellett reagálnunk nekünk is. A logótól szerettünk volna kicsit eltérni egy frissebb, fiatalosabb formával. Verhóczki Ádámmal közösen találtuk ki az egész koncepciót, amit egy francia rövidfilmfesztivál szpotja inspirált. Ádám tervezte és csinálta az animáció nagy részét, én kompozitáltam, fényeltem és animáltam, Sperling Andor pedig a hang designért volt felelős.

A főszereplőt egyik volt tanárunk inspirálta, az emberi hangokat pedig egy TV szerkesztőségében vettük fel. Akkoriban nagyon sok ilyen inger ért minket a mozikban, filmklubokban, ahol ha beindul egy ilyen "hangzavar-folyam", akkor nincs megállás. Erre szerettünk volna reagálni, ami egyben egy felhívás is, hogy figyeljen a néző, mert kezdődnek a filmek."

Popcorn-ropogtatás, smárolás, dumálás, mobilozás... és téged mi idegesít a moziban?

süti beállítások módosítása