Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

A mágikus cell bemutatja: a hónap animációi | December

2017. január 01. - dotandline

Amikor tavaly januárban elkezdtük ezt a válogatás-sorozatot, nem gondoltuk, hogy ennyire közkedvelt és látogatott lesz, de az lett, úgyhogy idén is folytatjuk a havi best of gyűjtéseket húsz-húsz rövid animációval.  

Az egyik legjobb decemberi darabot, a Scavengers című sci-fit a Late Night Work Club csapatának két tagja, Joseph Bennett és Charles Huettner készítette, ezt az Adult Swim oldalán lehet megnézni (UPDATE ez azóta felkerült a vimeóra is); egy másik kedvencünk pedig Antoine Bieber Petit mort című alkotása, melyet az Anilogue Animált éjének erotikus blokkjában láttunk, ez nemrég felkerült netre, az Arte oldalára.

Alul egy karácsonyi bónusz is szerepel, aki pedig szemezgetne a 2016-os kedvencekből, ide kattintva elidőzhet rajtuk.

 

Karácsonyi kedvencünk volt a Yule Log csapatának 2016-os projektje, melyben 54 alkotó álmodta meg egyedi módon a kandalló lobogó tűzét animációs formában. Van köztük twerkelő tűz, szexelő faágak, szerelemben égő lángocskák, irigy lángocskák, breakelő tűzlányok, zuhanyfüggöny mögötti csoportos móka, pórul járt ouija-játékosok, mikulás-apokalipszis, bénázó indiánok és persze cuki macskák. A rövid loopokat a csapat honlapján vagy vimeo csatornáján lehet végignézni (ahol a korábbi években készült darabok is megtalálhatók), alább a kedvenceinkből válogattunk. 

süti beállítások módosítása