Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Új, fiatal magyar filmeseknek szóló versenykategória a Jameson CineFest-en

2016. június 05. - dotandline

Jó hír a fiatal magyar animációsoknak! A Jameson CineFest a honlapján tette közzé a hírt, miszerint létrehoztak egy új, kifejezetten fiatal magyar alkotók részére kiírt versenyprogramot, a CineNewWave-et, melyre animációs rövidfilmek és kisjátékfilmek nevezését várják.

A kiírás Magyarországon élő 18 és 35 év közti fiatalokra, illetve 2015-ben vagy később készült, maximum 30 perces alkotásokra vonatkozik, a nevezések elbírálásánál pedig nem feltétel, de előny, ha a filmnek ekkor lesz a hazai premierje. A fesztiválra elsősorban magyarországi filmes képzéssel foglalkozó intézmények vizsgafilmjeit, vagy az oktatás során készült munkáit várják, de ez sem feltétel, úgyhogy az oktatási rendszeren kívülről is jelentkezhetnek filmesek, akár stúdióval, akár függetlenként. 

Nevezési határidő: 2016. július 31.

A nevezési szabályzat innen, a nevezési lap pedig innen tölthető le.

A CineNewWave fődíja bruttó 1.000.000 Ft díjazást is magában foglal, melyet a Magyarországon hatályos jogszabályok alapján fizetnek ki a nyertesnek.

Idén a Jameson CineFest szeptember 9. és 18. között lesz, a CineNewWave versenyprogramjába beválogatott alkotásokat pedig bemutatják a fesztivál hivatalos szelekciójában, valamint vendégül látják a filmek készítőit a premierre és a fesztivál egyéb programjaira.

A CineFest versenyprogramjának egyébként van egy külön animációs kategóriája a nagyjátékfilm, valamint a kisjáték- és kísérleti filmes szekciók mellett, sőt egyéb vetítéseken is lehet találkozni animációs rövidfilmekkel. Az eddigi animációs nyertesekről itt írtunk.

Forrás: Jameson CineFest

süti beállítások módosítása