Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

7 animációs filmterv és egy animációs online sorozat kapott támogatást a Médiatanácstól

2015. november 13. - dotandline

A Macskássy Gyula-pályázaton 7 animációs projekt, a Neumann János-pályázaton 5 online rövidfilm-sorozat (köztük egy animációs) kapott támogatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának november 10-i ülésén a kortárs filmművészeti értékek gyarapítása érdekében. 

A Médiatanács 64,3 millió forint támogatásban részesített hét animációs projektet a Magyar Média Mecenatúra program 2015-ös Macskássy Gyula-pályázatának második fordulójában.

A Magyar Rajzfilm Kft.-től Máli Csaba dolgozza fel Dóka Péter meseíró Szupermalac és Űrpatkány című modern hangvételű történetét két részben.

A Kedd Kft. szintén két epizódot készít Egy kupac kufli címmel – Pálfi Szabolcs rendezésében – Dániel András képeskönyv-sorozatából.

A Kecskemétfilm Kft.-től Keresztes Dóra magyar népi imákat, könyörgéseket a naiv paraszti festészet stílusjegyei segítségével illeszt össze egy animációba.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett hallgatók 17 részben folytathatják a Kortárs gyermekversek és dalok sorozatot, ezúttal többek között Lackfi János, Tóth Krisztina és Varró Dániel verseivel.

Az Umatik Kft. Miklósy Zoltán rendezésében a Szőrmók Ovi fantáziavilágába kalauzolja majd el a nézőket.

A felnőtt közönséghez szól elsősorban Tóth Luca A völgy munkacímű alkotása, amely a nemi szerepek kifordításával mutatja be a nemi előítéletek fonák helyzeteit, kitalált természeti népek életén keresztül.

A Budapesti Metropolitan Főiskolától Barkóczi Noémi a Second Hand című pilot epizóddal egy turkálót és benne egy különös ruhadarab sorsát állítja a középpontba.

A Médiatanács 2011 óta 98 animációs filmet, illetve sorozatot támogatott – több mint egymilliárd forint értékben – a Magyar Média Mecenatúra program pályázatai révén, és ösztönözte ezzel a színvonalas hazai kortárs animációs művészet fejlődését.

*

A Neumann János-pályázat idei első fordulójában összesen 5 millió forint támogatást ítélt meg a Médiatanács öt online rövidfilmsorozat (köztük egy animációs) készítésére. 

A Filmdzsungel Kft. honlapján – Mesél a ceruza címmel – Gauder Áron rendező tíz részben rajzol majd történeteket kisiskolásoknak a vadon élő állatok mindennapjairól.

A Médiatanács az elmúlt négy évben a Neumann János-pályázatokon eddig 64 online műsorszámot támogatott közel 70 millió forinttal annak érdekében, hogy az internetezők minél több értékes médiatartalommal találkozhassanak. A Neumann János-pályázat második fordulójára november 19-éig lehet kérelmeket beadni. A határon túli jelentkezők számára elkülönített 7 millió forintos keret még teljes egészében pályázható.

Forrás: Médiatanács

süti beállítások módosítása