Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Magyar animációt díjaztak Szófiában

2018. május 15. - dotandline

Fabók Szilvia és Tama Mikori Kippkopp a fűben című animációja kapta a Golden Kuker Nemzetközi Animációs Filmfesztivál legjobb TV-sorozat epizódnak járó díját Szófiában.

A Kippkopp a fűben Marék Veronika azonos című Kippkopp-történetét adaptálja 3D formában, az alkotók saját fejlesztéseként létrehozott festői hatással. Az első részt itthon karácsonykor mutatta be a tévé, főhőse Kippkopp, a gesztenye-gyerek, aki a nyári réten sétálni indul játszótársat keresni. Rengeteg bogárral és állattal találkozik, de senki sem akar játszani vele, ám végül talál magának egy barátot, egy katicabogarat, akivel egészen addig játszanak, míg be nem sötétedik.

A sorozat narrátora Keresztes Tamás (Lajkó - Cigány az űrben, Isteni műszak), Kippkopp szinkronhangja Eli Mikori, a hangdizájnért pedig Lente Viktor (Uchebnik, Tranzitidő) és Lukács Péter Benjámin (LOVE, Superbia, Róma bukása) felelt.

A Golden Kuker elismerése előtt a Kippkopp a fűben az első alkalommal megrendezett Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál gyerekzsűri díját nyerte megosztva, legközelebb pedig a júliusban tartott Supertoon Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjában szerepel, ahol Horváth-Molnár Panna Rózsa a Holdon (erről itt írtunk), valamint Gellár Csaba Tavaszi medvedal című MOME Anim versfilmje is versenyzik.

Kippkopp a fűben először 2015-ben nyert támogatást a Filmjusnál forgatókönyv-fejlesztésre, majd végül a Médiatanács Macskássy Gyula-pályázatával valósulhatott meg 2017-ben, a sorozat második része, a Kippkopp a hóban pedig idén kapott zöld utat szintén a Macskássy-pályázaton.

kippkopp_a_hoban_latvanyterv.jpg

A készülő Kippkopp a hóban látványterve

süti beállítások módosítása