Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

A Google 360 fokos VR filmmel hajt fejet Georges Méliès munkássága előtt

2018. május 03. - Herczeg Zsófi

A Google Doodle, a Google Spotlight Stories, a Google Arts & Culture és a Cinémathèque Française csapata egymással karöltve megalkotta a legelső virtuális, 360°-os interaktív ünnepi doodle-t, a Back to the Moon-t (Vissza a Holdra), amelyben a filmezés egyik legelső úttörője, a francia illuzionista és rendező Georges Méliès életét és művészetét ünneplik. A doodle apropója Méliès 1912-ben készült À la conquête du pôle (The Conquest of the Pole) című alkotása, melyet május 3-án mutattak be.

A Back to the Moon ötlete még 2017 augusztusában jött, akkor még csak egy sima doodle formájában és később nőtt aztán egy 360 fokos VR projektté. Hélène Leroux, a Google Doodle egyik animátora és egyben a Back to the Moon kiötlője szerint ezzel a projekttel azokat az embereket szeretnék ünnepelni, akik valamilyen módon pozitív hatással voltak a világra. A Back to the Moon elkészültéről az Animation Magazine oldalán olvasható interjú az alkotókkal, további érdekességek (képek, inspirációk, karaktertervek és háttérinformációk) pedig a Google oldalán találhatók.

A Google Spotlight Stories youtube csatornáján nézve az egérrel vezérelhetjük éppen mit is szeretnénk látni a kisfilmben, VR headset-tel pedig mobilon, Cardboardon, vagy a Google Spotlight Stories appjával, a Daydream-mel tudjuk nézni a Back to the Moon-t. 

süti beállítások módosítása