Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Új rövidfilmfesztivál a láthatáron

2018. április 12. - dotandline

A Budapesti Művelődési Központ idén első alkalommal rendezi meg az A Mi Kultúránk (AMIK) nevű rövidfilmfesztivált május 14. és 18. között, melyre április végéig lehet nevezni élőszereplős és animációs kisfilmeket.

A szervezők olyan pályaműveket várnak, melyekben a fiatal alkotók azt mutatják meg, hogy mit jelent számukra a kultúra, és hogyan közelítenek annak különböző megnyilvánulásaihoz. A fesztiválra nevezni két kategóriában lehet: élőszereplős és animációs szekciókban. A nevezési lap innen tölthető le, a jelentkezési határidő 2018. április 30. éjfél.

Az új generációk számára a kultúra fogalma mindig újraértelmeződik. Napjainkban a fiatalok új szemlélettel és eszköztárral írják át a fogalmakat és kapcsolják össze a korábban elkülönült művészeti ágakat. Ehhez az újraalkotáshoz járul hozzá A MI Kultúránk fesztivál, mely a fiatalok aktivitására épít. Céljuk, hogy a fiatalok új szemlélete és igényei is megjelenhessenek.

A fesztivál utolsó napján külön kategóriában díjazzák az élőszereplős és az animációs rövidfilmeket. A zsűri tagjai 
Domonyi Rita dramaturg és író, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója, Lichter Péter filmrendező, valamint Réz András filmesztéta, műfordító, forgatókönyvíró és reklámszakember.

A nevezés feltételei:

  • a film 2008 után készült,
  • az alkotók közül legalább egy személy 1988. után született,
  • minimum 1, maximum 20 perces játékidő,
  • műfaji és technikai megkötés nincs.

Nevezési díj nincs.

További információ a BMK honlapján található.

süti beállítások módosítása