Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Megérkezett a szőrmókkalandok második része

2018. március 30. - Herczeg Zsófi

Elkészült a Szőrmók Ovi második része, melynek premierje húsvétkor lesz a tévében.

A Manieggs - Egy kemény tojás bosszúja, valamint a Janó Manó és az elveszett harmatcseppek gyártóstúdiója, az Umatik Kft. 2015-ben kapott támogatást a Médiatanács Macskássy Gyula-pályázatán a Szőrmók Ovi első részének elkészítésére. A Szőrmók Ovi a Umatik első, saját ötleten alapuló rajzfilmsorozata, melynek alapötlete egy olyan szőrmók világ, ahova a szőrmók gyerekek buborékgömbökben érkeznek reggelente az óvodába, és minden részben olyan témák megoldásával találkoznak, melyeket kisgyermekkorban kell elsajátítani. Ilyenek például a köszönés, a kulturált étkezés, a természetvédelem, a kiközösítés ellenzése, vagy a csalás fogalmának megértése és elítélése. Az első epizód, mely a köszönés és bemutatkozás témakörét járja körbe, már online is elérhető.

Miklósy Zoltán és Herkó Attila sorozatának második része, mely 2017-ben kapott támogatást szintén a Macskássy Gyula-pályázaton, az oviban tartott homokvár építő versenyről szól: a buborékgömbjükben pattogva közlekedő kis szőrmókok, Lali és Flamo azon dolgoznak, hogy megtörjék Sumák Samuék homokvár-hegemóniáját, és két év után az övék legyen a legstabilabb építmény. A rajzfilm látványvilágát 2D-s és 3D-s grafikai elemek alkotják: a szőrmókok vicces megjelenése az előtérben digitális 2D-ben, míg a hátterek 3D-s modellekből lettek felépítve. Az összkép így egy impozáns, színes világ, melynek erőteljes karaktere megjegyezhetővé teszi a rajzfilmsorozatot a gyerekek számára.

A karaktereknek Baráth István, Kocsis Judit, Szokol Péter, Gubányi György István, Hermann Lilla, Mezei Kitty, Szalay Csongor és Szabó Zselyke kölcsönzik a hangjukat, a sorozat zenéjét Milkovics Mátyás szerezte, az animátorok ezúttal is Reichardt Péter és Milbich Tamás voltak, az utómunkában pedig Hamza Károly működött közre

A harmadik epizódra idén januárban nyert támogatást az Umatik, a gyártás tervezett befejezési határideje 2018 év vége.

Az első rész március 31-én, szombaton 19.25-től, a második, legújabb epizód pedig április 1-én 19.40-kor látható az M2-n. Online itt lehet majd nézni.

süti beállítások módosítása