Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Hegyező – Új animációs képzés indul fiataloknak

2018. március 06. - Herczeg Zsófi

Hegyező néven új animációs képzés indul március 17-től a Jurányiban, ahol szombatonként három órán át rajzolhatnak és mozgathatnak a diákok, miközben animációs alkotók ismertetik meg őket a szakma részleteivel.

A képzés fontos része a stílus és szemléletmód fejlesztése a különböző kortárs médiaművészeti ágak megismerésével, mint például a képregény, a gif, a fanzine és a graphicnovel, amik szorosan köthetőek a filmnyelvhez. A szervezők továbbá nagy hangsúlyt fektetnek az animációs technikák elsajátítására, mint például a szinopszis, a story board, a karakter- és látványtervezés, az animatik, a kreatív hang, a mozgás és a dinamika.

A képzés célja, hogy a diákok létrehozzák a saját világukat, az egyéniségüknek megfelelő animációs portfóliót vagy showreelt. A Hegyező továbbképzési lehetőségnek is kiváló azoknak, akik már járatosak valamilyen kreatív szakmában.

hegyezo_jelentkezes.jpg

A jelentkezőket 16 éves kortól várják. A képzés ajánlott időtartama 1 év, ami heti 1x3 órás foglalkozást jelent. A képzésre lehetőség van havi bérleteket vásárolni 16.000 forintért, mely négy hetet fed le, vagyis 4x3 órát tartalmaz. A féléves bérletre 10% kedvezményt biztosítanak. A jelentkezéshez feltétel, hogy a fiatalok rendelkezzenek laptoppal és egy digitális rajztáblával, hiszen az animálás digitálisan fog történni.

Jelentkezni facebook-on, vagy az oktatók elérhetőségein lehet.

Oktatók:

Hertelendi Amanda animációs képzőművész, a METU animáció szakán diplomázott 2014-ben Bánom azt... című munkájával (teljes portfólió itt). Amanda nemzetközi szinten ismert animációs produkciókban is dolgozik, ezért elsősorban a technikai és gyártási folyamatok elsajátításában áll a diákok rendelkezésére. 

Farkas Júlia animációs filmrendező és gif-művész, a MOME Anim egykori diákja, aki az Izmos királylányok című filmjével diplomázott 2009-ben, azóta független animációs alkotóként dolgozik. Juli a tervezés-módszertan és kreatív gondolkodás fejlesztésében lesz a tanulók segítségére.

Első alkalom: 2018. március 17. szombat 16.00-19.00

Helyszín: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház (Budapest 1027 Jurányi utca 1-3.)

Facebook-esemény itt

süti beállítások módosítása