Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Az SXSW fesztiválon versenyez Bucsi Réka új filmje

2018. február 08. - Herczeg Zsófi

Bucsi Réka Solar Walk című animációs rövidfilmjének amerikai premierje az egyik legfontosabb észak-amerikai filmfesztiválon, a texasi South by Southwest (SXSW) fesztiválon lesz.

Tavaly Bucsi első független filmje, a LOVE is az Austin városában megrendezett fesztiválon mutatkozott be a tengerentúlon. A francia-magyar koprodukcióban készült LOVE több mint 150 fesztivál programjában szerepelt és több mint 20 díjat nyert el, többek közt az Oscar-kvalifikáló RiverRun Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének díját.

solar_walk_x_sxsw.jpg

Solar Walk világpremierje az idei Berlinalén lesz, így a legrangosabb német fesztiválon harmadszor debütál a rendező filmje: 2016-ban a LOVE, 2014-ben pedig a Symphony no. 42. A film egy kozmikus utazás, mely a káosz melankóliájának elfogadásáról szól az egyén és a naprendszer közötti tér és időbeli perspektívaváltásokon keresztül. Az alkotás iránti vágy az animáció egyedi és játékos textúráján keresztül mutatkozik meg.

Solar Walk eredeti verziója a dán The Animation Workshop megrendelésére készült 50 perces animáció, melyet a dán Aarhus Jazz Orchestra nevű zenekar koncertjének hátterében vetítenek. Ebből készült egy fesztiváloztatásra szánt 21 perces vágat, melynek gyártása 2018 elején fejeződött be, a hangdizájnere Lukács Péter Benjámin volt, a zenét pedig Mads Vadsholt dán alkotó szerezte hozzá.

A South by Southwest, azaz SXSW filmfesztivált az SXSW interaktív és SXSW zenei fesztivállal egy időben, 2018. március 9. és 18. között rendezik meg a texasi Austinban. A fesztivál célja a fiatal és friss látásmódú alkotók bemutatása, tehetséggondozás és szakmai platformok létrehozása a világ minden tájáról ide érkező fiatalok számára.

süti beállítások módosítása