Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Rófusz Ferenc sorozatát díjazták Indiában

2018. január 05. - dotandline

A Legjobb animációs film díját nyerte Rófusz Ferenc 13 részes Hoppi mesék című sorozatának Mindenki karácsonyfája című epizódja a 3. Nemzetközi Vad- és Környezetvédelmi Filmfesztiválon.

December 15. és 17. között rendezték meg a 3. Kalkuttai Nemzetközi Vad- és Környezetvédelmi Filmfesztivált (KIWEFF) Indiában, mely a vadon élő állatok és a természeti kincsek védelmét szeretné szolgálni. Ezzel a globális eseménnyel az a szervezők célja, hogy a látogatók és a résztvevők felismerjék a természetes élőhelyek jelentőségét és tudatosuljon bennük, hogy a vadállatok és a természet eredeti állapotának megőrzése és ápolása az emberek feladata. Az idei fesztiválon helyi és nemzetközi filmesek mutatkoztak be friss alkotásaikkal, amelyeket több száz nevezés közül válogattak a hivatalos programba. 

hoppi_mesek_mindenki_karacsonyfaja.jpg

Hoppi mesék: Mindenki karácsonyfája

A KIWEFF versenyprogramjába válogatták Rófusz Ferenc Hoppi mesék című sorozatának 13. részét, a Mindenki karácsonyfája című epizódot, mely a környezet megóvására és a környezettudatosságra hívja fel a figyelmet. A mesesorozat 13 része a Médiatanács Macskássy Gyula- és Dargay Attila-pályázatainak támogatásából készült 2016-ban. A sorozat egészestés változata, az Egy év Hoppifalván nemrég készült el, amely hamarosan látható lesz az M2-n, ezen kívül moziforgalmazást is terveznek az alkotók.

Az animációs versenykategóriába jutott a KGB stúdió Boxi című sorozatának Zöldben című epizódja is, amely pár hete szintén elnyert egy "zöld" díjat a belgrádi GreenFest-en.

via Hoppi mesék

süti beállítások módosítása