Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Ha mobilozol a moziban, egy cica bánja

2017. augusztus 01. - Herczeg Zsófi

A Budapest Film régóta együttműködik a MOME-val, melynek animációs hallgatói már több függönyfilmet is készítettek a BuFi mozijai számára. Ezek a kis szpotok a filmek előtt láthatóak és az adott mozi miliőjére és múltjára szabva álmodták meg őket az alkotók.  

ne_mobilozz_mome_spot.jpg

Legutóbb azt a feladatot kapták a diákok, hogy "forgassanak amolyan oktató videót a mozikban való helyes viselkedés mikéntjéről". Kikötés csupán annyi volt, hogy ne legyen a Corvin mozi számára sértő, ne legyen botrányos vagy véres, egyszóval egy közönségbarát szpotot hozzanak létre. Az alkotóknak, Bogyó Péternek, Ivády Tamásnak, Kiss Panninak, Molnár Eszternek és az épp Erasmuson itt lévő Efa Grugnak sikerült elkerülnie mindezt, és egy nagyon cuki cicás papírkivágásos szpotban mutatták meg milyen, ha film közben megszólal valaki telefonja. Hát igen, gyakorlott moziba járók ezt a jelenetet hasonlóan reagálnák le, mint a szpot cuki cicái.  

A csapat konzulense egyébként a MOME-n stop motion animációs tervezést oktató Huszár Dániel volt, akit például a Mastercard számára készített karácsonyi reklámjairól ismerhetnek (itt és itt). 

süti beállítások módosítása