Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

A kamaszkorom szörnyként

2017. április 23. - Herczeg Zsófi

A Cartoon Network egy nagyon kellemes, a csatorna kínálatától teljesen eltérő stílusú animációval jelentkezett nemrég. A Welcome to My Life egy T-Kesh becenevű tinédzser életébe pillant be, aki hasonló problémákkal küzd, mint bármelyik átlagtini, de szörny külseje más tapasztalatokkal is gazdagítja kamaszkorát. 

Elizabeth Ito 9 perces animációja egy áldokumentumfilm, melyben a fiktív stáb T-Kesh mindennapjait követi nyomon a reggelitől a gimis tanórákon át az edzésekig, beszélőfejes epizódokkal megszakítva a fiú hétköznapi életének rögzítését. A fotorealisztikus hátterek használata miatt a Cartoon Network The Amazing World of Gumball című sorozatára emlékeztet, de tempójában sokkal nyugisabb, lassabb, jobban elidőzik egy-egy helyzeten, nem pörög annyira és nem olyan akciódús, mint a csatornán futó sorozatok. A kilencperces film rendkívül érzékenyen mutatja be T-Kesh életét, és nagyfokú empátiát tart fenn a főhőssel a játékidő teljes hossza alatt. Emiatt nagyon üdítő nézni, nem válik unalmassá vagy elnyújtottá, ügyesen adagolja a finom humort, a mindenki számára átélhető kamaszgondokat, a kívülállók problémáit, de még a mai szülők nevelési módszereit is, amik olyan sokfélék, hogy a szörnyszülők sem lógnak ki belőle. 

A filmet még 2015-ben, a Cartoon Network Studios animációs rövidfilmes programja keretében kezdték fejleszteni, bár előtte a Disney is szóba jött mint lehetséges gyártócég. Ito egy interjúban elmondta, hogy végül azért is maradt a CN stúdiójánál, mert ők nagy szabadságot adnak az alkotóknak, hogy egyedi és személyes rövideket készítsenek. A Welcome to My Life pedig annyira személyes lett, hogy Ito egész családja a hangját kölcsönzi valamelyik szereplőnek. A CalArts-on végzett rendező egyébként más CN sorozaton is dolgozik, többek közt supervisor directora az Adventure Time-nak, valamint írója és storyboardosa a Phineas & Ferb című szériának. A Welcome to My Life egyelőre csak rövidfilmes formában létezik, de az sincs kizárva, hogy sorozatot fejlesztenek belőle, ha elég sikeres lesz a nézők körében.

süti beállítások módosítása