Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Ismét lesz pitchfórum a Friss Húson

2017. január 23. - dotandline

A Daazo által szervezett Friss Hús Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál programjában idén is megrendezik a rövidfilm​es pitchfórumot. A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen fiatal filmes alkotóknak előkészületben levő (akár élőszereplős, akár animációs) projektjeik prezentálására és azok megvitatására.

Beküldendő anyagok:

  • max. 2 oldal terjedelmű szinopszis ​(Word vagy PDF formátumban)

  • rendezői filmográfia (Word vagy PDF formátumban)

  • vizuális koncepció (moodboard) (jpg, jpeg vagy PDF formátumban)

HATÁRIDŐ: 2017. március 1. éjfél

A beérkezett pályázatok közül várhatóan​ tíz filmtervet választanak ki, amelyeket szakmai zsűri előtt mutatnak be az alkotók (rendezők/forgatókönyvírók/producerek – stábonként maximum hárman).

A prezentáció időpontja: 2017. március 31. (péntek) 10.00-13.30, helyszíne: Toldi ​mozi

A BENYÚJTÁS MÓDJA: a pályázati anyagot e-mail​ csatolmányként kell elküldeni a veronika@daazo.com e​-mail címre. A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, telefonszámát és e​-mail címét, valamint nyilatkozatát, hogy pályamunkája saját szerzői műve, és nem sérti más szerzői jogát. A pályázat elbírálása 2017. március 15-ig megtörténik, az eredményéről minden pályázót e-mailben értesítenek.

DÍJAZÁS: a legjobb filmterv pénzdíjban részesül, illetve a nyertes projektet a Daazo és más szervezetek szakmai tanácsokkal segítik.

A FESZTIVÁLRÓL: Az elmúlt négy évben a Friss Hús az egyik legjelentősebb hazai rövidfilmfesztivállá nőtte ki magát, amelyre évente több száz nevezés érkezik. Céljuk, hogy a Friss Hús hosszú távon olyan nemzetközileg is elismert filmes esemény legyen, amelynek programjában szórakoztató és szakmailag izgalmas rövidfilmek láthatóak, és amelyre a filmszakma képviselői megkerülhetetlen találkozópontként tekintenek.

EGYÉB FELTÉTELEK: A pitchfórumon való részvételre a projekt rendezője vagy producere pályázhat. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. A pályázatra történő nevezés ingyenes. A beküldött pályázati anyagokat bizalmasan kezelik.

gyilkos_balnak_3.jpg

Gelley Bálint: Gyilkos bálnák (Forrás: CUB Animation)

A szervezők 2015-ben, a 3. Friss Húson tartottak először szakmai programokat, ekkor volt az első magyar rövidfilmes pitchfórum is, ahol a 10 film között 3 animáció volt: Gelley Bálint Gyilkos bálnák, Emil Goodman Sina és Koré 2., valamint Horváth-Molnár Panna Fogas mese című filmterve, egy évvel később pedig Tamás Iván Hogyan keletkezett a világ? című szériájának második része szerepelt a beválogatott filmtervek közt, de mindkét alkalommal élőszereplős darab lett a fórum győztese.

A Friss Húson egyre jobban jönnek fel az animációk, korábban itt írtunk a fesztiválon vetített és a pitchfórumra beválogatott darabokról. A pitchre azért is érdemes nevezni, mert nagyon jó lehetőség az alkotóknak kipróbálni magukat és tapasztalatot szerezni későbbi és akár nemzetközi fórumokhoz, úgyhogy hajrá!

süti beállítások módosítása