Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Már lehet nevezni a jövő évi Macskássy Gyula-pályázatra

2016. december 22. - dotandline

A Médiatanács nemrég tette közzé a jövő évi támogatási tervét, melyben azt írják, hogy összesen 3,15 milliárd forintnyi összeg lesz pályázható a Mecenatúra programban, ezen belül a Macskássy Gyula-pályázaton 180, a Dargay Attila-pályázaton pedig 200 millió forintot osztanak szét 2017-ben. 

A jövő évi Macskássy Gyula-pályázat első részét december 21-én írta ki az NMHH Médiatanácsa. A háromszakaszos, szakaszonként háromfordulós pályázaton 2017-ben összesen 180 millió forintot, vagyis fordulónként 60 millió forintnyi támogatást kaphatnak a pályázók, az egy filmalkotásra jutó támogatás pedig legfeljebb 15 millió forint lehet.

Az animációs filmek gyártására meghirdetett eljárásban legfeljebb 25 perc hosszúságú animációs filmek vagy epizódonként maximum 15 perc hosszúságú animációs filmsorozatok pilotjai kaphatnak támogatást. A Macskássy Gyula-pályázaton korábban támogatást nyert alkotások listája itt található.

A pályázati eljárás három egymásra épülő szakaszból áll, ezek határidejéről, valamint a benyújtandó dokumentumokról további részletek a Mecenatúra oldalán olvashatók.

atjaro_masvarosba_15.jpg

Gelley Bálint: Átjáró Másvárosba Közbenjáró (CUB Animaition)

süti beállítások módosítása