Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Merülőforraló – Alámerülés négy nő animációiba

2016. december 07. - dotandline

Az Art at First Site projekt azért jött létre, hogy legyen egy platformja a képzőművészeti igénnyel készült animációkat és alkotóikat szerető közönségnek. A szervezők minden alkalommal új helyszínen, új anyaggal várják a lenyűgözésre éhes szemeket, az elrugaszkodni vágyó valósághackereket, a filmvásznat és festővásznakat gyűjtő mecénásokat és a különleges filmstillek rajongóit. Kezdeményezésük célja, hogy a szerzői animációs filmek egyes képkockái, az azokat megalapozó rajzok és festmények mint önmagukban is létező művek bemutatásra és új gazdára leljenek.

meruloforralo.png

Az Art at First Site projekt első kiállítása, a Merülőforraló már a helyszínénél fogva is izgalmas: egy gyönyörű szecessziós lakás, szépen faragott puttókkal és nagy terekkel, ahol projektorokon, képernyőkön, rajzolt és printelt képeken melengető-röhögtető, szívtipró-szívmentő animált művek lesznek láthatók.

A háromnapos kiállítás merülés három élettörténetbe négy nemzetközi fesztiváldíjas animációs filmrendezővel filmjeiken és képeiken keresztül. Magyarósi Éva, Glaser Kati, Kreif Zsuzsi és Zétényi Bori animációi és képei mellett pedig meglepetésként a négy művésznő eszmei mesterétől, a 60-70-es évek animációs szívtiprójától, Kovásznai Györgytől is láthatók rajzok.

Megnyitó: 2016. december 16. péntek 17.30 óra

Helyszín: Budapest 1054 Zoltán utca 11. 3. emelet 12.

Facebook-esemény

Aki a pénteki megnyitón nem tud részt venni, szombaton és vasárnap 11 és 18 óra között megnézheti a kiállítást, mely december 18-án este bezár. A képek a kiállítás ideje alatt megvásárolhatók.

süti beállítások módosítása