Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

5 animáció tervét támogatta a FilmJus

2016. december 05. - dotandline

Bejelentették a FilmJus Alapítvány Kuratóriumának döntését a 2016-os év díjazottjairól, az idei pályázaton 10 játékfilmet, 4 TV-filmet, 5 kisjáték-, 15 dokumentum-, 7 ismeretterjesztő-, és 5 animációs filmet támogatnak.

2002 óta minden évben ír ki pályázatot a FilmJus Alapítvány, melyet a fejlesztés alatt álló forgatókönyvek és filmtervek fejlesztésére szánnak. A kiosztott támogatások idén 100.000-400.000 forint közé esnek. A pályázat célja, hogy segítse a különböző műfajú forgatókönyvek megvalósulását, és támogassa a film-előkészítést, a rendezői kutatómunkát, a várható művészi és gazdasági szempontok egyeztetését. 

December 1-jén nyilvánosságra hozták a 46 filmtervet, melyek 6 különböző kategóriába lettek kiválasztva: játékfilmek, TV-filmek/Tv-sorozatok, kisjátékfilmek, dokumentumfilmek, ismeretterjesztő és animációs filmek. 

A támogatást nyert animációs filmtervek:

  • Szimbiózis (Salto Film & Média Prod. Kft.)
  • A Midas útja (Amego Film Kft.)
  • Goodbye Frank (Salto Film & Média Prod. Kft.)
  • Bagolyasszony meséi (Pi Kulturális Kreatív Kft.)
  • eucsillag.hu - Az európai polgár (Képről-Képre Bt.)

Az elmúlt években a FilmJus olyan animációs filmterveket is díjazott, mint Tamás Iván Hogyan keletkezett a világ? című MOME Anim diplomafilmjének sorozatprojektje, Farkas Júlia a VAF-on különdíjban részesült Gaia mama című sorozatterve, és Emil Goodman Sina és Koré című félórás fantasyja.

Forrás: Filmhu

süti beállítások módosítása