Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Animációs biopic a világ leggyorsabb futójáról

2016. augusztus 11. - Herczeg Zsófi

A 2012-ben Oscar-díjjal jutalmazott The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore című animációs rövidfilm gyártója, a Moonbot Studios csapata nemrég Usain Bolt-ról készített egy rövid animációs biopic-et a Gatorade nevű sportital megbízására.

A hétperces film Bolt olimpia előtti életét mutatja be egészen gyerekkorától kezdve. A kezdetben felhőtlen futást, a sport szeretetét lassan felváltják a sikert követő társadalmi elvárások és a nyomás, hogy meg kell felelnie a renoméjának és mindig nyernie kell. 

Mivel egy sportitalt gyártó cég megrendeléséről van szó, a reklám mellett szórakoztató célja is van a rövidfilmnek (amit ráadásul minden korosztálynak is szánnak), ezért inkább dominál benne a könnyedség és a vidámság (színekben és a zenében egyaránt), mintsem a dicsfény mögötti hullámvölgyek kiemelése, de azért örök érvényű tanulságot is csempésztek az alkotók ebbe a hét percbe. 

A The Boy Who Learned to Fly elkészültéről itt látható egy werkfilm.

boywho-_0003_layer-5.jpg

A 2016-os riói olimpiával kapcsolatban összeszedtünk néhány animációs rövidfilmet, melyben megjelenik valamilyen olimpiai sportág, ezt a válogatást itt lehet megnézni.

süti beállítások módosítása