Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Két magyar animáció is a hétvégén fog debütálni a tévében

2016. május 24. - dotandline

Ulrich Gábor Balansz, valamint Koós Árpád és Klingl Béla  Hunor című legújabb, Médiatanács által támogatott animációját május 29-én este fogja sugározni az M2.

Koós Árpád és Klingl Béla Hunor című sorozatának pilot epizódja 2013-ban nyert támogatást a Médiatanács Macskássy Gyula-pályázatán. A sorozat főhőse Hunor, a Magyar Szuperhős, aki a rendszerváltás után rokkantnyugdíjasként tengeti az életét. A múltja miatt meghasonlott önmagával – hiszen régen úgy gondolta, hogy jót cselekszik. Miután – egy SZTK-s félrekezelés miatt – újra emberfeletti képességekre tesz szert, már titokban műveli a szuperhős tevékenységét. Ahogy epizódonként legyőzi az új fenyegetéseket, továbbra is kételyek gyötrik, hogy vajon ismét jól tette-e, amit tett. A 12 perces pilotban Thuróczy Szabolcs, Szabó Simon, Czető Zsanett, Elek Ferenc, Vári Attila, Mikula Sándor, Fehér Péter, Papucsek Vilmos és Téglás Juci kölcsönzi a szereplők hangjait.

A pilot epizód a Rend címet kapta, ezt május 29-én 23.15-kor, illetve május 30-án 4.45-kor lehet megnézni az M2-n.

Ulrich Gábor Balansz című egyedi filmterve 2014-ben kapott támogatást a Médiatanács Macskássy Gyula-pályázatán. A hatperces film május 29-én 23.25-től látható az M2-n, az ismétlés pedig május 30-án 5 órakor lesz.

A világ oszlop, tenyérnyi tetején áll az ember. Az egyensúly kényes, az út bukások és kapaszkodások szépséges sora. Ám az életharcok kilengései egyre letisztultabb válaszokat adnak a nagy kérdésekre. Hol találunk lelki épségre, s hol valós értékre? Megtaláljuk-e az értelmet az örök körforgásban?

 

süti beállítások módosítása