Írások animációs filmekről, hosszra, formára és nemzetiségre való tekintet nélkül

Dot & Line

Dot & Line

Animációs thriller készül a Filmalap támogatásával

2016. február 24. - dotandline

Az Ezüst Medve-díjas Milorad Krstić rendezésében, Ruben Brandt, a gyűjtő címmel készülő animációs mozifilm gyártását 600 millió forinttal támogatja a Filmalap.

Ruben Brandt, a gyűjtő címmel a világ leghíresebb múzeumaiban őrzött remekművek elrablásáról és a műkincsrabló banda utáni hajszáról készül egészestés animációs pszichothriller. A sikerei csúcsán álló Ruben Brandt pszichoterapeutát rémálmai arra kényszerítik, hogy 13 festményt elraboljon a világ legnagyobb múzeumaiból és magángyűjteményeiből. Ruben Brandt és csapata minden nap támad: Louvre, Tate Gallery, Uffizi, Ermitázs, Szépművészeti Múzeum... Rubenék napok alatt a világ legkeresettebb rablóivá válnak. A fejükre kitűzött jutalom eléri az 1 milliárd dollárt. A rendőrök mellett fejvadászok és gengszterek elszánt hada is a nyomukba ered. Mike Kowalski washingtoni magándetektívet, a műkincsrablások nemzetközi szakértőjét bízzák meg, hogy kerítse kézre a "Gyűjtőt".

A James Bond-filmeket idéző, különleges helyszíneken játszódó pszichothriller megálmodója, írója és rendezője Milorad Krstić képzőművész, látványtervező és animációs művész. A Ruben Brandt, a gyűjtő "egy akciódús thriller, egyszersmind időszörfölés a huszadik századi mozi hullámain" - vallja Milorad Krstic, aki a My Baby Left Me című első animációs rövidfilmjével Ezüst Medve-díjat nyert 1995-ben a Berlinálén.

A film forgatókönyvét az alkotók korábban a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával fejlesztették és a gyártás-előkészítésére is a Filmalap támogatásával került sor.

A nagyszabású animációs mozifilm producere Miskolczi Péter, Rockov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy Fehér János. A kontinenseket átívelő hajszákat felvonultató, fantáziadús látványvilágú film a tervek szerint 2018 tavaszán kerülhet a mozikba.

Bővebb információ: http://www.rubenbrandt.com

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap

süti beállítások módosítása